Acasă Actualitate Pesedistii doljeni au fost „urecheati“ de Nastase doar pentru cotizatii

Pesedistii doljeni au fost „urecheati“ de Nastase doar pentru cotizatii

Faţă de cit a cotizat la centru PSD Gorj, condus de Nicolae Mischie,
donaţia filialei lui Ion Voiculescu pare mărunţiş de buzunar

Social-democraţii doljeni i-au dat luni seară premierului Adrian Năstase raportul de activitate. Judeţul a fost reprezentat, in faţa premierului, de o delegaţie formată din Ion Voiculescu – preşedintele PSD Dolj şi al consiliului judeţean, Vasile Bulucea – prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene şi primarul Craiovei, prefectul Cornel Mondea, Constantin Şerbănoiu, Ion Călin – secretar de stat in Ministerul Administraţiei Publice, senatorii Adrian Păunescu şi Ion Predescu, precum şi din deputatul Neculai Grigoraş, vicepreşedintele PSD Dolj.

Premierul l-ar vrea pe Tudor Gheorghe in partid

La intoarcere, doar Ion Voiculescu, in calitate de şef al delegaţiei, a fost mandatat să facă unele declaraţii de presă. Voiculescu susţine că primul ministru le-a reproşat pesediştilor doljeni „complacerea intr-o situaţie de acalmie“ şi faptul că anul trecut au cotizat extrem de puţin la bugetul central al partidului. In ceea ce priveşte corupţia din partid, afacerile personale dubioase şi participarea in CA şi AGA, şeful filialei doljene s-a mulţumit să spună că, printre cei aflaţi in subordinea sa, nu are cunoştinţă de aşa ceva. In schimb, premierul le-ar fi recomandat să atragă mai mulţi tineri in partid şi mai ales unele personalităţi, singurul nume menţionat fiind cel al lui Tudor Gheorghe.

Perceptorii de partid

Cotizaţiile ar fi fost, potrivit preşedintelui CJ, singura „bilă gri“ din activitatea organizaţiei. „N-am sesizat din tonul premierului că balanţa ar inclina spre negru. Ne-a zis că nu am incasat nici măcar cotizaţia, in ciuda faptului că sintem una dintre cele mai puternice organizaţii judeţene, cu 16.000 de membri. De exemplu, anul trecut, am dat la centru doar 175 de milioane de lei, dintr-un miliard, cit ar fi trebuit să dăm. Nu e mult cotizaţia, fiecare dă cit poate. Eu, ca să dau exemplu, dau cite un milion pe lună“, a precizat Voiculescu. Spre comparaţie, doljenii au fost eclipsaţi de Nicolae Mischie, organizaţia sa donind 1,2 miliarde de lei, adică de aproape zece ori mai mult.

O altă recomandare primită de la Năstase ar fi aceea că partidul ar trebui să pună ban pe ban să-şi cumpere un sediu. După cum se ştie, clădirea din strada Unirii, care adăposteşte sediul organizaţiei municipale şi cabinetele a patru parlamentari PSD (Neculai Grigoraş, Eugen Arnăutu,Valeriu Zgonea şi Mihai Nicolescu), a fost revendicată de un gorjean, iar cea de pe Mihai Kogălniceanu, unde este sediul organizaţiei judeţene, aparţine Ministerului Culturii. Staff-ul partidului nu ştie cum o să se achite de această sarcină, mai ales că banii necesari unui sediu ar trebui să provină tot din cotizaţii. Singura soluţie ar fi, spune preşedintele CJ, ca partidul să desemneze oameni care să se ocupe special de stringerea lor, deşi cei de la centru nu le-au fixat un termen limită pină la care vor banii.

Exit mobile version