13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHarababura pe tarabele din cel mai mare tirg din Olt

Harababura pe tarabele din cel mai mare tirg din Olt

Produse fara etichete, fara certificat de provenienta sau de garantie, linguri si furculite din pseudoinox, preturi facute dupa ochi, in functie de client. Toate aceste nereguli au fost gasite in cel mai mare tirg saptaminal din judetul Olt, din satul Cimpu Mare, comuna Dobroteasa, de catre inspectorii OJPC, in week-end-ul trecut. Controalele s-au efectuat in prezenta autoritatilor locale, precum si a politiei din comuna.

Inox made in China si toale din Europa

Citiva comercianti vindeau la preturi surprinzator de mici produse de uz casnic precum linguri, furculite sau oale, dintr-un metal bine slefuit, pe care scria „made in China“ si semana cu inoxul.

Inspectorul-sef Ion Carzon a spus ca, astfel, comerciantii ii inselau pe consumatori, carora le spuneau ca produsele respective erau facute din inox veritabil.

Majoritatea produselor erau aduse din mai multe depozite angro din Bucuresti, predominant fiind Europa. Articolele de imbracaminte nu erau etichetate, iar produsele electrocasnice nu aveau traduceri ale instructiunilor de folosire si nu erau eliberate certificate de calitate si garantie.

Animale fara proprietari si produse cintarite dupa ochi

Inspectorii au gasit comercianti care nu aveau asupra lor certificate sanitar-veterinare care sa ateste sanatatea animalelor si nici documente prin care sa dovedeasca faptul ca sint proprietarii acestora.

In ceea ce priveste produsele preambalate, s-a constatat ca nu existau conditii de depozitare si comercializare.

„A intrat in obisnuinta comerciantilor din tirguri sa ambaleze produsele din vrac in cantitati de 200-300 de grame, fara a pune o eticheta in care sa se specifice gramajul pungii si pretul per unitate de masura“, a adaugat inspectorul-sef al OJPC Olt. Acesta a mai spus ca s-a reusit scoaterea din tirg cu ajutorul politiei a vinzatorilor ambulanti de haine si incaltaminte second hand, care faceau preturile in functie de client.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS