11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrul Maternal din Tirgu Jiu este supraaglomerat

Centrul Maternal din Tirgu Jiu este supraaglomerat

Centrul Maternal din Tirgu Jiu, care gazduieste o perioada de sase luni mame cu nou-nascuti nu mai are locuri de cazare. Centrul nu mai are nici o camera disponibila si nici alte spatii unde ar putea fi gazduite mamele care sint pe lista de asteptare.

Centrul maternal a fost creat pentru a preveni abandonul nou-nascutilor, cladirea de linga Spitalul Judetean fiind singurul loc disponibil din judet. In prezent, aici sint internate noua mame, cazate in cite o camera cu doua paturi, unul pentru mama si unul pentru copil.

„Mai avem doua mame

care sint gata sa nasca“

Conducerea Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj nu are deocamdata solutii pentru rezolvarea problemei. Una dintre posibilitati ar fi infiintarea unui nou centru maternal.

„Sint foarte multe mame care sint in situatia de a-si abandona copilul pe care nu il pot creste acasa, din mai multe motive: sociale, neintelegeri in familie. Noi am facut unele demersuri pentru a deschide un nou centru maternal la Tirgu Carbunesti, insa aceasta varianta nu este de actualitate. Ne gindim, pentru moment, sa introducem cite doua mame intr-o camera. Este greu, dar astea sint conditiile. Mai avem doua mame care sint gata sa nasca si care au acasa conditii foarte grele. O gravida in luna a opta si una de 15 ani in luna a sasea. Sint doua cazuri pe care le avem in atentie“, a declarat Constantin Preoteasa, directorul Directiei pentru Protectia Drepturilor Copilului Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS