9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de persoane revendica cele doua piete din Tirgu Jiu

Zeci de persoane revendica cele doua piete din Tirgu Jiu

21 de cereri pentru retrocedarea terenurilor pe care sint amplasate cele doua piete din municipiu au fost primite de Primaria Tirgu Jiu. Numai pentru Piata Centrala au fost depuse 19 cereri din partea unor persoane care sustin ca au avut teren in zona. Alte solicitari de retrocedare au fost depuse pentru terenuri pe care se afla amplasate Teatrul „Elvira Godeanu“, Liceul Industrial nr. 2 , sediul BANC POST si o gradinita.De asemenea, au fost depuse o cerere pentru retrocedarea cladirilor Bibiliotecii Judetene, si una pentru un imobil aflat pe Axa Brincusi.

„Toate cererile sint analizate si trebuie gasite solutii de despagubire pentru ca unele terenuri si cladiri chiar nu pot fi inapoiate proprietarilor. Acolo unde s-a putut, comisia a restituit in natura terenurile si cladirile asupra carora s-a facut dovada proprietatii“, a spus primarul Florin Circiumaru.

Fostii proprietari refuza despagubirile

In perioada 14 februarie 2001 – 14 februarie 2002, au fost depuse la Primaria Tirgu Jiu 1.153 de cereri pentru retrocedari. Pina in prezent au fost solutionate 215 dosare intocmite pe baza notificarilor depuse. Angajatii primariei spun ca multi dintre solicitanti nu au depus toate documentele necesare fiind nevoie de intilniri cu fiecare dintre ei in vederea completarii dosarelor. Desi legea prevede modalitati alternative pentru solutionarea tuturor notificarilor depuse, comisia s-a confruntat cu multe situatii in care solicitantii refuza acordarea de despagubiri, insistind pe restituirea in natura a imobilelor si, mai ales, a terenurilor. Un caz mai special aflat in vizorul primariei il constituie dreptul de proprietate asupra unei case aflata chiar in centrul orasului, linga Teatrul „Elvira Godeanu“.

„Casa nu a capatat o destinatie culturala sau administrativa asa ca proprietarul a cerut retrocedarea. Fiind chiar in centrul orasului, noi am incercat sa-l convingem sa o vinda primariei, dar nu a vrut sa cedeze cu nici un chip, indiferent de suma oferita. Fostul proprietar spune ca imobilul are si valoare sentimentala si nu vrea sa-l instraineze“, a spus conducerea primariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS