10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Oltenia pe scurt

Aparatura de depistare a traficului de persoane la PF I

Traficul ilegal de persoane si substante interzise peste granita va fi mai usor de depistat de catre politistii de frontiera si vamesii de la Portile de Fier I. Acestia au primit un aparat care detecteaza concentratiile mari de dioxid de carbon si semnalizeaza prezenta persoanelor in incintele inchise. Noul detector este utilizat de politistii de frontiera mehedinteni, in special in remorcile autocamioanelor. De asemenea, vamesii au primit un fibroscop, un aparat sub forma unui cablu si prevazut cu o camera de luat vederi, care permite vizualizarea spatiilor mici si intunecate, cum sint lacasurile dintre pachetele inmagazinate intr-un container sau interiorul unui rezervor de autocamion.

6,5 milioane euro pentru reabilitarea drumului Bahna-Ilovita-Ciresu

O delegatie a Uniunii Europene a fost prezenta, vineri, la Drobeta Turnu Severin, unde a analizat proiectul reabilitarii Drumului Judetean 607C, care face legatura intre localitatile Bahna-Ilovita-Ciresu. Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, a spus ca delegatia a apreciat proiectul ca fiind cel mai bine intocmit, la nivelul intregii tari: „Sint sanse foarte mari ca suma necesara, 6,5 milioane de euro, sa ajunga si sa fie utilizati pentru reabilitarea acestui drum. Mai sint de pus la punct citeva amanunte, dupa care lucrarile vor putea fi demarate“. DJ 607C devine aproape impracticabil, in timpul sezoanelor cu precipitatii, sub forma de ploaie sau ninsoare.

Evaziune fiscala de 99 de miliarde in Olt

Cuantumul faptelor de evaziune fiscala descoperite anul trecut de organele de control ale Directiei Finantelor Publice(DGFP) Olt se ridica la 99 de miliarde de lei. Aceasta suma a fost identificata dupa ce inspectorii fiscali olteni au efectuat 10.694 de actiuni de control, care s-au soldat si cu identificarea unui debit la bugetul de stat de 537 de miliarde de lei. Pentru cele 2.993 de cazuri de evaziune fiscala s-au aplicat amenzi in valoare de 26 de miliarde de lei si s-au confiscat sapte miliarde. Directorul general al DGFP Olt, Marin Gubandru, a afirmat ca peste 70% din sumele atrase la buget ca urmare a incercarii de eludare a legii au provenit de la agentii economici privati.

A fost batut pina a intrat in coma

Politistii din Strehaia-Mehedinti au fost sesizati simbata ca pe o strada din localitate se afla cazut un barbat, care prezenta mai multe lovituri in zona capului. Persoana in cauza a fost gasita intr-o balta de singe si a fost transportata la Spitalul Orasenesc din Strehaia. Dupa stabilirea diagnosticului, respectiv traumatism cranio-cerebral deschis, plaga contuza cu fractura infundata os parietal drept, barbatul a fost transferat in coma la Spitalul de Urgenta din Craiova. In urma cercetarilor efectuate de politisti, s-a stabilit ca barbatul fusese lovita in cap cu muchia unei securi de catre socrul sau. O echipa a IJP Mehedinti cerceteaza cazul pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul si luarea masurilor legale.

Severinenii au furat curent electric de doua miliarde de lei

Severinenii au sustras, anul trecut, din reteaua SC ELECTRICA – sucursala Drobeta Turnu Severin, a societatii ELECTRICA, energie electrica de doua miliarde de lei. Situatia a rezultat in urma celor 12.000 de actiuni de control efectuate pe parcursul anului 2002, de catre angajatii societatii. Au fost depistate, in urma sesizarilor primite din partea cetatenilor, dar si prin alte mijloace, 209 cazuri de furt de curent electric, din care societatea ELECTRICA Drobeta Turnu Severin a reusit sa recupereze 809.000 kWh, de aproximativ doua miliarde de lei. Controalele au continuat si de la inceputul acestui an, fiind descoperite citeva zeci de cazuri. Potrivit directorului economic, Nicolae Stanciu, desi prejudiciul este recuperat repede in majoritatea cazurilor, in situatiile in care se ajunge in instanta, timpul de recuperare se mareste foarte mult. Pentru a reduce fenomenul furturilor de curent electric, societatea ELECTRICA va efectua, saptaminal, controale cu politia in echipe mixte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS