3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstazi este Ziua Indragostitilor!

Astazi este Ziua Indragostitilor!

Moto: „Dragostea este asemenea tusei: nu poate fi ascunsa“

Parafrazind un vers celebru, 14 februarie, Ziua Indragostitilor, nu e a mea, nici a noastra sau a… americanilor, ci a lor, a celor pe care ii iubim, carora le-am daruit o parte din visele si sperantele noastre si catre care ni se indreapta gindul, la bine si la rau. Chiar daca este o sarbatoare de import, „made in America“, <<ziua celor care (se) iubesc>> nu poate fi trecuta cu vederea, daca sinteti indragostiti cu adevarat. Pentru ca azi este ziua lor, a jumatatilor noastre, a perechii pe care ne-am ales-o si pe care ne-o dorim alaturi toata viata. Prilej, asadar, de romantism si, mai ales, de cadouri!

Ce spun ei…

In magazine deja au inceput sa apara articole caracteristice pentru o zi speciala a dragostei. Superoferte, felicitari, amorasi, bijuterii si felicitari cu dedicatie si multe, multe inimioare! Imaginatia indragostitilor a „zbirniit“ creativ, dar, in majoritatea cazurilor, a „esuat“ in „util“ sau „conservator“: articole de imbracaminte, obiecte casnice, pentru uzul intregii familii, ursuleti de plus, bomboane de ciocolata sau o cina romantica preparata in mod cu totul exceptional, ca, deh!, „…o data sa se simta si ea rasfatata!“ Putini indragostiti s-au incumetat sa fie creativi, cumparindu-i iubitei si altceva decit cosmeticale sau flori. Mai ales ca si pretul conteaza!

„Nu-mi doresc ceva anume. Ma bucur doar sa fiu linga persoana iubita. Nu trebuie neaparat sa transformi aceasta sarbatoare intr-o zi in care doar se fac daruri, ci trebuie sa fie o zi pentru indragostiti…si cum eu sint un sentimental…“, spune Dan Catana. Altii, pornind de la ideea „cu cit mai tirziu, cu atit mai bine“, nu prea trateaza cu atentie ziua de 14 februarie, preferind Dragobetele! „Valentine’s Day este o sarbatoare catolica si nu stiu daca noi, ca ortodocsi, ar trebui sa o sarbatorim. Este adevarat ca e un motiv in plus sa-ti petreci ziua linga persoana iubita, insa nu stiu de ce nimeni nu-si mai aduce aminte de Dragobete sau cel putin de ce nu-l mai sarbatoreste asa cum o faceau bunicii nostri. Eu cred ca Dragobetele este adevarata zi a indragostitilor pentru romani!“, spune Daniel Ilie.

… si ce vor ele!

Pe de alta parte, stiind (si iertind dinainte) faptul ca barbatii nu prea exceleaza in atit de pretentioasa „arta a cadourilor“, femeile s-au declarat mult mai fericite de gest decit de dar. In fond, intentia conteaza! Iar daca au avut si inspiratia sa „divulge“ dinainte ce si-ar cumpara ele, daca ar avea… timp (!), e aproape sigur ca vor avea parte de o surpriza placuta. „Sper sa primesc un set de uleiuri exotice, pentru masaj. Da, i-am dat de inteles mai demult iubitului meu cam ce imi doresc si sper sa nu fi uitat! Sigur, o sa primesc si un buchet imens de flori, la fiecare aniversare a noastra am primit“, spune Monica Petrescu. Cel mai mult insa, femeile si-ar dori dovada sigura ca sint unice in viata partenerilor lor (iar daca esti sigur ca asa este, nu mai ezita si cumpara-i o data inelul de logodna), iar sotiile de toate virstele spun ca si-ar dori o zi de pauza de la corvoadele casnice!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS