24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

Cinci doljeni au fost retinuti la Vama Portile de Fier I

Cinci cetateni romani au fost retinuti marti,11 februarie, la Vama Portile de Fier I, in timp ce incercau sa mituiasca un cadru al Politiei de Frontiera Mehedinti. Iulian Filimon, Laurentiu Filimon, Ion George, Marius Popescu si Stefan Viorel, cu virste cuprinse intre 23 si 32 de ani, toti din judetul Dolj, intentionau sa calatoreasca in Germania, cu un autoturism marca Daewoo. Ei nu detineau insa sumele de bani prevazute de lege, iar patru dintre pasagerii autoturismului nu aveau nici biletul de calatorie dus-intors. Pentru ca politistii nu le-au permis trecerea frontierei, conducatorul autoturismului, Ion George, de 26 de ani, din comuna Plenita, le-a propus prietenilor sai sa faca o cheta de zece euro de persoana. La inminarea pasapoartelor pentru control, agentul de serviciu al Politiei de Frontiera Mehedinti a constatat ca in documentul de calatorie al conducatorului auto era o bancnota de 50 de euro. Mai mult, soferul i-a adresat politistului rugamintea de a trece cu vederea neregulile si de a reduce chiar si timpul de control. Politistul de frontiera nu a cedat insa rugamintilor si i-a retinut pe cei cinci doljeni, care s-au ales cu dosar penal pentru savirsirea infractiunii de dare de mita, potrivit art. 255 Cod Penal. Potrivit purtatorului de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti, inspector principal Mariana Cenea, cazul va fi inaintat Parchetului Mehedinti, pentru continuarea cercetarilor: „Cazul inregistrat la Portile de Fier I demonstreaza ca exista cetateni care intentioneaza sa sfideze legea, incercind sa atraga in plasa oameni care vegheaza la siguranta frontierei“.

(F.L.)

Administratoare de asociatie – trimisa in judecata

O administratoare de asociatie din Turceni a fost trimisa in judecata pentru gestiune frauduloasa. Luminita I., administratoare la una din asociatiile din comuna, si-a insusit in mod ilegal suma de 50 de milioane de lei. Banii proveneau din plata facturilor la gaze, achitate de locatarii asociatiei. Politistii i-au intocmit administratorei dosar penal.

(E.M.)

Doi batrini au murit arsi de la o veioza

Gheorghe si Stelica Mutu, care era paralizata, ambii de 68 de ani, din Godinesti – Gorj, au fost gasiti morti, marti dimineata, in gospodaria acestora. Batrinii au murit asfixiati in timp ce dormeau. Cauza incendiului care a distrus partial casa celor doi a fost un scurtcircuit de la o veioza. Trupurile batrinilor au fost transportate la morga Spitalului din Tirgu Jiu. Valoarea pagubelor este de 30.000.000 de lei.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS