12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePacientii aduc lemne de acasa

Pacientii aduc lemne de acasa

• Sectia de chirurgie nu are anestezist, iar medicul Sectiei de pediatrie trebuia sa iasa la pensie • Neregulile de la substatia de ambulanta, semnalate de Gazeta de Sud, au fost confirmate de prefectul Dan Trancota

Cadre medicale insuficiente, frig in saloane, improvizatii la instalatiile electrice au fost numai citeva dintre deficientele constatate de prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota, la Spitalul Orasenesc si la substatia Serviciului Judetean de Ambulanta din Strehaia. Nici la controlul efectuat marti de conducerea prefecturii si de cea a Directiei de Sanatate Publica Mehedinti, bolnavii nu au avut mai multa caldura in saloane.

„Daca faceati caldura numai astazi, cind am venit eu, dadeati de banuit. Asa, inseamna ca asta este situatia, in general. Solicit primarului orasului Strehaia sa verifice la un interval de citeva zile temperatura din spital“, a spus prefectul Dan Trancota. Pentru a mai incalzi aerul din saloane, pacientii din oras isi aduc lemne de acasa.

„Facem focul dupa ora 17.00 si il tinem pina pe la 22.00. Lemne aduc cei din localitate, intrucit ceilalti nu au aceasta posibilitate. Mai sint si bolnavi care dorm doi in pat, ca sa se incalzeasca“, a spus Rodica Buzatu, de 56 de ani, din Butoiesti, pacienta.

Prefectul Dan Trancota s-a declarat nemultumit si de situatia gasita in sala de mese, unde, din cauza lipsei de spatiu, nu puteau intra mai mult de 20 de persoane.

„Ne vom confrunta cu o lipsa acuta de medici specialisti“

Pe linga faptul ca Spitalul Orasenesc Strehaia se confrunta cu lipsa unei aparaturi medicale moderne, ultima dotare a sectiilor fiind facuta in 1976, o alta problema o reprezinta lipsa cadrelor medicale. In Sectia de chirurgie nu exista anestezist, iar in Sectia de pediatrie medicul trebuia sa iasa de mult la pensie. Prefectul de Mehedinti a solicitat sa se ia masuri de inlaturare a deficientelor de la substatia de ambulanta din Strehaia, semnalate saptamina trecuta de Gazeta de Sud:

„Am gasit foarte multe improvizatii, in special la instalatia electrica. Asa cum am citit si in ziar, aceste probleme nu au fost remediate si am solicitat rezolvarea lor de urgenta. Cu asa ceva nu ne putem juca. Am solicitat si gasirea unor solutii pentru asigurarea caldurii in spital“.

Conducerea DSP Mehedinti a spus ca a incercat sa rezolve problema lipsei de medici de la Spitalul Orasenesc Strehaia: „Este a patra oara cind scoatem la concurs posturi pentru medicii specialisti. Concursul se tine pe 24 februarie, dar sintem dezamagiti de faptul ca nici un medic nu s-a inscris pentru Strehaia, Orsova, Baia de Arama sau Vinju Mare. Ne vom confrunta, in continuare, cu o lipsa acuta de medici specialisti“, a spus dr. Stelica Ciobotea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS