11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Stiri pe scurt

Pisicile si ciinii nu vor mai putea trece fraudulos frontiera

Potrivit unui referat intocmit de Agentia Nationala Veterinara, ministrul agriculturii a emis Ordinul 630 din 19 decembrie 2002, prin care ciinii si pisicile din Romania „care vor intra in Marea Britanie si Irlanda de Nord“ vor beneficia de certificare veterinara. La 30 de zile de la intrarea in vigoare a acestui ordin, nici o pisica sau ciine nu vor putea intra in regat fara certificatul emis de directiile sanitar-veterinare judetene si cea a municipiului Bucuresti. Inspectoratele de politie sanitar-veterinara de frontiera vor opri animalele care nu au documente legale pentru a trece granita.

Un autoturism a ramas blocat in zapada intre Bilvanesti si Balta

Circulatia se desfasoara in conditii de iarna pe arterele rutiere din partea de nord a judetului Mehedinti. Pe Drumul Judetean 670, pe portiunile dintre localitatile Baia de Arama-Balta si Comanesti-Apa Neagra, carosabilul este acoperit cu zapada batatorita si gheata. Potrivit politistilor de la Serviciul Circulatie al IJP Mehedinti, probleme in trafic se mai inregistreaza pe traseul Baia de Arama-Cheile Glogovei, unde carosabilul este acoperit cu gheata, pe o portiune de aproximativ trei kilometri. Potrivit lui Alexandru Patrascu, directorul societatii Drumuri si Lucrari Publice, intre localitatile Bilvanesti si Balta, pe o distanta de sapte kilometri, stratul de zapada inlaturata de pe carosabil si adunata pe marginea drumului are o grosime de un metru si jumatate. Cu toate ca aceasta ruta a fost anuntata ca fiind inchisa, un autoturism a ramas blocat, timp de doua ore, in noaptea de duminica spre luni, fiind necesara interventia unui utilaj cu lama. In Mehedinti, cea mai grea iarna a fost in 1984, cind stratul de zapada din nordul judetului a atins grosimea de trei metri.

Primarul din Albeni este internat la Sanatoriul TBC Dobrita

Viorel Duta, primarul comunei Albeni- Gorj, a fost internat acum o saptamina la Dispensarul TBC din Dobrita. Acesta le-a spus colegilor de serviciu ca sufera de o raceala puternica si trebuie neaparat sa se interneze la Sanatoriul TBC Dobrita. Locul primarului a fost luat de catre viceprimarul Emil Mitru, care a spus ca starea de sanatate a primarului nu este deloc stabila. „Ne-a spus ca este vorba de o raceala puternica si a mers la sanatoriu. Am vorbit cu el la telefon si tusea foarte puternic. Dinsul a evitat sa ne spuna de ceea ce sufera, e o situatie pe care a tratat-o cu discretie. Boala de care sufera i-a afectat circulatia de la picioare“, a declarat viceprimarul.

Noul sef al IJP Olt este comisarul Baicea, iar adjunct ii este… fostul sef!

Lovitura de teatru in cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Olt. Dupa demiterea rusinoasa de saptamina trecuta a fostului sef al IJP Olt, comisarul Ion Mladin, din cauza rezultatelor politistilor olteni considerate la centru ca fiind slabe, ieri a fost numit noul conducator al institutiei. Acesta este comisarul Florian Baicea, fost comandant adjunct al IJP Olt. Numirea a avut loc in prezenta chestorului principal de politie din cadrul IGP, Florin Sandu. Ceea ce uimeste in acest caz este ca „mina dreapta“ a noului comandant al politistilor olteni este… fostul lor sef, comisarul Ion Mladin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS