5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAQUATERM, o societate in moarte clinica

AQUATERM, o societate in moarte clinica

• Multi dintre angajatii AQUATERM au ramas fara obiectul muncii • 450 de oameni trebuie sa se reprofileze pentru a-si justifica salariile • Conducerea AQUATERM spune ca salariatii vor invata sa asigure service-ul la microcentralele de apartament

Valul de debransari de la reteaua termica a orasului Tirgu Jiu a facut ca multi dintre angajatii societatii AQUATERM, furnizorul de energie termica, sa nu-si mai justifice salariile. Societatea avea 450 de angajati in perioada in care numarul apartamentelor pe care le deservea era de 22.000. Chiar daca 15.000 de apartamente au fost debransate, numarul angajatilor a ramas acelasi.

Dupa ce a reusit sa iasa din iarna fara sa disponibilizeze vreun angajat, conducerea AQUATERM si cea a Primariei Tirgu Jiu au decis ca ar fi momentul sa faca o reorganizare a acestei societati. „A scazut productia si este normal ca de alimentarea cu agent termic sa se ocupe mai putini oameni. Nu am putut lasa angajatii pe drumuri si se schiteaza o reorganizare a societatii. Am luat legatura cu societatile care se ocupa de instalarea de microcentrale termice de apartament pentru a ne trimite oamenii la specializare. Daca asta se cere pe piata, asta vom face si noi. Angajatii vor invata sa asigure service-ul la aceste microcentrale“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM.

AQUATERM si Primaria Tirgu Jiu vind blana ursului din padure

Conducerea AQUATERM si cea a primariei mai spun ca, in ciuda debransarilor masive, numarul de centrale din oras va ramine acelasi si este nevoie de angajati care sa se ocupe de ele. Cele doua institutii nu exclud chiar varianta retehnologizarii acestor centrale de cartier si instalarea de contoare la intrarea in blocuri. Aceste operatiuni, spun directorul Ion Popescu si primarul Florin Circiumaru, ar urma sa fie facute de angajatii AQUATERM care au ramas fara obiectul muncii. Directorul Ion Popescu nu exclude ca din vara viitoare sa renunte la serviciile AQUATERM si proprietarii celor 7.000 de apartamente care au mai ramas bransate, avind in vedere facturile pe care le-au primit oamenii pe luna decembrie.

In aceste conditii, planurile primariei cu retehnologizarea si contorizarea ar putea sa nu mai aiba beneficiari. „Vom avea in vedere si cite apartamente vor mai ramine bransate cind ne vom apuca de contorizari si reparatii. Nu le putem impune oamenilor sa ramina bransati daca nu vor. Vom mai folosi din angajatii AQUATERM si pentru instalarea microcentralelor la blocuri, scoli, gradinite si pentru intretinerea lor“, a spus primarul Florin Circiumaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS