Acasă Local Gorj Stiri diverse

Stiri diverse

Sute de CD-uri confiscate in Slatina

Traian P. si Marian B., de 27 de ani, precum si Florin G., de 26 de ani, toti din localitate, au fost depistati de politistii slatineni ca detineau in vederea comercializarii 464 de CD-uri muzicale fara fonograma aplicata. Din acest motiv, dar si pentru ca nu erau autorizati sa efectueze nici operatiuni comerciale, cei trei tineri au fost amendati cu zece milioane de lei in baza OG nr. 45/2002 privind protectia drepturilor de autor. Compact discurile, evaluate la 45 de milioane de lei, au fost confiscate.

(M.M.)

341 de milioane de lei – amenzi aplicate de Garda Financiara Mehedinti

Comisarii Garzii Financiare Mehedinti au aplicat, in ultima saptamina, amenzi in valoare de 341 de milioane de lei, majoritatea fiind date in urma controalelor efectuate impreuna cu politistii postului Simian. „Au fost verificate 89 de autovehicule si s-au incheiat 12 acte de contraventie, fiind stabilite amenzi in cuantum de 77,5 milioane de lei“, a spus comisar Emil Ghelner, seful Garzii Financiare Mehedinti.

(F.L.)

Incendiu cauzat de cosul de fum

Garda de interventie a pompierilor din Vinju-Mare, judetul Mehedinti, a fost solicitata sa intervina, ieri-dimineata la stingerea unui incendiu izbucnit la domiciliul Floarei Ghita, din comuna Rogova. La sosirea celor doua autospeciale ardea acoperisul casei, construit din lemn, cu invelitoare din placi de azbociment si gudron, pe o suprafata de aproximativ 50 de metri patrati, cu posibilitati de propagare la intreaga cladire si la alte anexe. Incendiul a fost stins dupa 25 de minute.

„Pentru localizarea si lichidarea focului am actionat cu doua tevi pentru refularea apei si o alta pentru protectia anexelor. Cauza incendiului a fost cosul pentru evacuarea fumului, neprotejat termic fata de materialele combustibile din compunerea acoperisului, respectiv invelitoarea din gudron. Pagubele se ridica la citeva milioane de lei“, a spus Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“.

(F.L.)

Sanctiuni pentru soferii severineni vitezomani

Politistii Biroului Circulatie Drobeta Turnu Severin au executat, in noaptea de vineri spre simbata, o actiune pentru depistarea persoanelor care conduc autoturismul sub influenta bauturilor alcoolice. In urma acestei actiuni, care a implicat importante efective de agenti de circulatie, intre orele 21.00 si 1.00, au fost controlati 86 de soferi, numai unul singur fiind depistat ca a condus autovehiculul cu o concentratie alcoolica in singe mai mare decit limita legala.

„Conducatorului auto respectiv i-a fost suspendat permisul, primind o sanctiune contraventionala, de doua milioane de lei“, a spus comisar Alexandru Fota, seful Biroului Circulatie. In aceeasi noapte, politistii severineni au efectuat si o actiune, in scopul prevenirii si combaterii excesului de viteza pe arterele principale din oras. Radarele au fost amplasate pe Calea Craiovei si Calea Timisoarei, in doar citeva ore fiind depistati 17 conducatori auto, care au depasit viteza maxima legala, ei fiind sanctionati contraventional.

(F.L.)

Consilier local condamnat penal pentru amenintarea unui coleg

Constantin Dragoescu, consilier local PRM in cadrul Consiliului Local Farcasesti- Gorj, a primit o condamnare penala pentru amenintare, transformata intr-o amenda penala in valoare de cinci milioane de lei. Consilierul local PRM, fost pedist, l-a amenintat in cadrul unei sedinte de consiliu pe Nicolae Trante, consilier, ca ii va da foc la casa. La citeva saptamini, o parte din gospodaria consilierului Nicolae Trante chiar a luat foc. Cel amenintat si-a dat colegul in judecata, acesta fiind nevoit sa achite o amenda penala de cinci milioane de lei. Pentru recuperarea pagubelor, Nicolae Trante intentioneaza sa deschida o noua actiune in instanta pentru distrugere.

„Amindoi sint angajati ai Ocolului Silvic Pesteana. Constantin Dragoescu s-a suparat pe Nicolae Trante si l-a amenintat ca ii va pune foc. Acum, nimeni nu stie daca Dragoescu este cel care a pus focul. Asta va trebui sa stabileasca Parchetul, pentru ca Trante a spus ca vrea sa isi dea colegul in judecata pentru a-i cere daune“, a spus Dumitru Isfan, viceprimarul din Farcasesti.

(E.M.)

Exit mobile version