21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

WC-ul magazin

Pasta de dinti, balsam de rufe, sapun si detergent – cam asta isi pot cumpara cei care intra in WC-ul public din Piata 9 Mai

Daca sinteti la cumparaturi prin Piata 9 Mai din Tirgu Jiu, iar nevoile fiziologice va indreapta pasii spre WC-ul public, e posibil sa stati putin pe ginduri inainte de a intra. Chiar daca firma amplasata deasupra usii arata clar care este destinatia spatiului respectiv, cutiile de pasta de dinti, pungile cu detergent si sapunurile expuse in vitrina v-ar putea deruta putin. Spatiul respectiv are insa o dubla destinatie. Cetateanul intra, achita taxa de 3.000 de lei pentru a avea acces la toaleta, si tot de acolo mai poate face si citeva cumparaturi.

„Nu este nici o problema. Avem doar produse industriale de igiena si curatenie. Oamenii mai vin la toaleta, mai cumpara“, a spus femeia care vinde bilete, dar si sapun, dupa caz.

Patronul spune ca are toate avizele necesare

Spatiul in care functioneaza WC-ul public apartine primariei si a fost inchiriat in 1998, pentru o perioada de zece ani, de firma SC COMZOR SRL.

„Destinatia pe care au declarat-o a fost cea de grup sanitar. Acum doua luni am trecut pe acolo si nu era magazin“, a spus Roventa Tirca, sefa Biroului concesionari al Primariei Tirgu Jiu. Directorul comercial al firmei COMZOR spune ca nu e nimic ilegal in aceasta afacere.

„Avem toate avizele si autorizatiile sanitare si de mediu si nu este nimic in neregula. Un intreprinzator trebuie sa aiba idei si sa exploateze la maximum posibilitatile pe care le are. Nu este decit un indemn la curatenie. In Occident se intilnesc peste tot astfel de toalete“, a spus Adrian Grecu. Reprezentantii Primariei Tirgu Jiu mai spun ca, incepind cu luna februarie, exista cadrul legal pentru autorizarea tuturor activitatilor care se desfasoara in oras.

„Daca sint nereguli, WC-ul sau magazinul respectiv nu vor fi autorizate, dar daca are autorizatiile, noi nu avem ce sa facem“, a spus Florin Urdea, seful Biroului autorizari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS