12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSubstatia de ambulanta din Strehaia a ramas in bezna

Substatia de ambulanta din Strehaia a ramas in bezna

Trei saptamini. Atit spun ca au stat in frig si fara energie electrica angajatii de la Strehaia ai substatiei Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti. Asistentul Sorin Brihac, salariat al substatiei, a spus ca, din cauza datoriilor mari inregistrate de Spitalul Orasenesc din localitate, conducerea unitatii medicale a luat decizia de a debransa Serviciul de Ambulanta de la legatura cu spitalul:

„Am stat fara lumina, pe timp de noapte, si am fost nevoiti sa luam comenzile la lumina farurilor de la masina. Preluam comanda, ne duceam in fata autoutilitarei, aprindeam farurile si scriam pe foaia de parcurs unde mergem. Am stat si la luminare, ca sa putem raspunde“.

Din cauza lipsei de energie electrica, Serviciul Orasenesc de Ambulanta Strehaia nu a beneficiat nici de caldura, primul ajutor fiind acordat in conditii deloc optime. De ieri, substatia a fost rebransata la reteaua de alimentare cu energie electrica.

„Si-au permis

sa faca improvizatii

si sa fure curent…“

Directoarea Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti, medic Aurelia Veropaieff, este insa de alta parere si spune ca situatia de la Strehaia este cauzata exclusiv de angajatii de acolo.

„Au ramas fara curent din vina lor, pentru ca si-au permis sa faca improvizatii si sa fure curent, desi erau racordati la spital. Au fost prinsi de directorul spitalului si au suportat consecintele, pentru ca au ramas fara energie electrica, dar nu pentru atita timp. Puteau sa dea foc cladirii substatiei sau sa moara electrocutati. Directorul nostru tehnic a luat legatura cu RENEL Strehaia si s-a montat un contor propriu, astfel ca vor plati ce consuma. Pentru ceea ce au facut, va trebui sa raspunda, mai ales ca acolo ne-am mai confruntat cu furt de lemne si de combustibil“.

Potrivit conducerii Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti, la substatia Baia de Arama situatia este asemanatoare, dar directorul spitalului din localitate a acceptat un bransament comun la reteaua de alimentare cu energie electrica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS