6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSterilizatoare moderne pentru Serviciul de Ambulanta Olt

Sterilizatoare moderne pentru Serviciul de Ambulanta Olt

Serviciul Judetean de Ambulanta (SJA) Olt a achizitionat, zilele trecute, sase sterilizatoare moderne. Aparatele, cumparate cu fonduri de la Ministerul Sanatatii si Familiei, au intrat deja in posesia celor sase statii de ambulanta ale judetului, valoarea acestora ridicindu-se la 170 de milioane de lei.

Directorul SJA Olt, dr. Adrian Popa, a declarat ca sterilizatoarele erau mai mult decit necesare deoarece nici una din statiile de ambulanta din judet nu avea asa ceva in dotare.

„Cadrele medicale de pe autosanitare vor putea acum sa sterilizeze instrumentele de mica chirurgie, care fac parte din dotarea masinilor, desi indicat ar fi ca instrumentarul sa fie aruncat imediat dupa prima utilizare pentru ca este de unica folosinta. Saracia ne obliga insa sa folosim de mai multe ori aceleasi instrumente medicale, dar numai dupa sterilizarea lor“, a afirmat dr. Popa.

In perioada urmatoare se intentioneaza sa se mai achizitioneze cite o trusa medicala completa de urgenta pentru toti cei 15 medici ai SJA Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS