14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecretarii primariilor doljene intra in concediu

Secretarii primariilor doljene intra in concediu

Reprezentantii Prefecturii Dolj au formulat primele concluzii la controalele demarate in urma cu doua saptamini, in care era vizata activitatea secretarilor de la sase primarii din teritoriu. Potrivit acestora, secretara Primariei Dragotesti, Mihaela Mihaescu, risca poprire pe salariu in urmatoarele trei luni si eliberarea din functie, pentru incalcari ale legii semnalate la sfirsitul anului trecut.

„Secretara primariei a facut, in perioada septembrie-octombrie 2002, angajari ilegale in cadrul institutiei. Este vorba despre un inspector agricol si un referent, carora ulterior li s-a desfacut contractul de munca, deoarece concursul nu a fost organizat in conditiile legii“, a precizat Eugen Marinescu, directorul Directiei de contencios administrativ si avizul legalitatii actelor din cadrul Prefecturii Dolj.

De asemenea, secretara a incalcat Legea privind achizitiile publice, la cumpararea unei retele de iluminat stradal lunga de 600 de metri, se arata in raportul inspectorilor trimisi de prefectura. Controalele continua, dupa ce oficialii au primit sesizari de la mai multe primarii din judet.

Directorul Eugen Marinescu s-a plins ca secretarii vizati au intrat rapid in concediu de odihna, in ultima saptamina inregistrindu-se doua astfel de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS