16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Oltenia pe scurt

O noua campanie de debransari in Slatina

Slatinenii cu datorii la intretinere vor fi debransati de la reteaua de apa rece incepind de saptamina viitoare. Directorul adjunct al societatii ACETI SA Slatina, Florea Rata, a declarat ca pe lista neagra mai sint 25 de asociatii de proprietari, care au primit deja somatii. Florea Rata a mai spus ca printre datornici se remarca Asociatia nr. 24, care are 193 de apartamente si o medie a datoriei de noua milioane de lei pe apartament, Asociatia nr. 108, cu 9,5 milioane pe apartament, si Asociatiile nr. 73 si 95, cu 4,9, respectiv 3,4 milioane in medie pe apartament. Acesta a precizat ca singura metoda pentru recuperarea debitelor ramine debransarea, iar acolo unde este posibil, se va face individual sau pe coloane de apartamente, pentru ca aceia care sint cu plata la zi sa nu fie afectati. ACETI are de incasat in total 57 de miliarde de lei, din care aproape 38 de miliarde de la populatie, iar 18,9 miliarde, de la agentii economici, respectiv 16 miliarde de la Primaria Slatina. Societatea ACETI are de achitat catre ELECTRICA aproximativ 28 de miliarde de lei, iar catre ALRO si ALPROM, 50 de miliarde.

Pe locul unde urma sa fie ridicata o statie PECO au fost gasite doua grenade

Trei grenade au fost gasite miercuri, pe teritorul judetului Mehedinti. Prima grenada defensiva a fost gasita pe raza orasului Vinju Mare, in zona piriului Orevita, de catre un barbat, care a anuntat postul de politie din localitate. La fata locului s-au deplasat seful Inspectoratului Judetean al Protectiei Civile Mehedinti, col. Pavel Ungureanu, si ofiterul specialist in asanari, mr. Antonie Dumitru. Acestia au dus proiectilul datind din al doilea razboi mondial la sediul inspectoratului si de acolo intr-un depozit special. Alte doua grenade, una defensiva si alta ofensiva, au fost descoperite in Drobeta Turnu Severin, in timpul sapaturilor pentru ridicarea unei statii PECO, in cartierul Crihala. Potrivit col. Pavel Ungureanu, comandantul Inspectoratului Judetean de Protectie Civila Mehedinti, proiectilele vor fi detonate in conditii de siguranta: „Toate cele trei grenade, care nu prezentau pericol pentru populatie, au fost depozitate in siguranta si vor fi duse intr-un poligon special. Ii sfatuim pe cetatenii care gasesc astfel de proiectile sa anunte imediat autoritatile“.

DISTRIGAZ Gorj are de recuperat 100 de miliarde de lei

Furnizorii de energie termica din orasele gorjene au acumulat la DISTRIGAZ datorii care au ajuns la 100 de miliarde de lei. Acestea cresc zilnic din cauza penalitatilor care se aplica. Cele mai mari datorii le are societatea AQUATERM din Tirgu Jiu, care nu si-a mai achitat restantele din decembrie 2001. „Am incheiat un protocol cu Primaria Tirgu Jiu, prin care trebuia sa achite restanta din 2001 la inceputul acestui an. Nu l-au respectat si mai au sa dea patru miliarde. Pe anul 2002 nu au platit nimic si numai penalitatile sint de citeva zeci de miliarde de lei. Singura speranta de recuperare este sa incheiem alt protocol. Nu se poate vorbi de sistarea gazelor catre aceste centrale de cartier pentru ca tot orasul ar ramine fara caldura“, a declarat Mihai Stanculescu, director al DISTRIGAZ Gorj. Societatea care furnizeaza agent termic in Tirgu Jiu nu este singura in aceasta situatie. Datorii la furnizorul de gaze au si Serviciul Public din Bumbesti Jiu, sase miliarde de lei, dar si cel din Carbunesti, 700 de milioane de lei, care nu a mai platit de doi ani.

Mehedintean cercetat pentru tilharie

Enea Petru, din comuna Gruia – Mehedinti, este cercetat de politistii mehedinteni, pentru ca in noaptea de 15 spre 16 ianuarie a patruns in locuinta unei vecine, de 78 de ani, pe care a lovit-o si a amenintat-o, pentru a o deposeda de bani si produse alimentare. Barbatul a fost arestat preventiv pe o perioada de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS