10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci tineri au tilharit copii in Gradina Botanica din Craiova

Cinci tineri au tilharit copii in Gradina Botanica din Craiova

Trei tineri au fost retinuti, iar doi sint cercetati in stare de libertate, fiind acuzati ca au tilharit mai multe grupuri de copii. Banda acosta victimele in zona Gradinii Botanice din Craiova, iar apoi le ducea intr-o scara de bloc, unde le deposeda de bunuri. Doi dintre tinerii acuzati de tilharie erau elevi la Liceul „Anghel Salygny“ din Craiova. Unele bunuri au fost recuperate si restituite victimelor.

Politistii craioveni au reusit anihilarea unei bande de tilhari care actiona in zona Gradinii Botanice. Marius Usurelu, de 19 ani, zis Stomac, fara ocupatie, Constantin Ivu, de 17 ani, si Liviu Potirca, de aceeasi virsta, ambii elevi la Liceul „Anghel Salygny“, au fost introdusi in arest, fiind acuzati de tilharie. Din grup mai faceau parte doi minori, insa acestia sint cercetati in stare de libertate.

Primele victime ale acestei bande s-au inregistrat pe 9 ianuarie, cind trei copii care se plimbau prin Gradina Botanica au fost acostati de un grup de trei indivizi necunoscuti. Sub amenintare, cei trei copii au fost dusi intr-o scara de bloc din apropiere si deposedati de bunurile pe care le aveau asupra lor, printre care si o bratara din aur, in valoare de 14 milioane de lei.

Trei saptamini mai tirziu, in aceeasi zona, alti doi copii au cazut victimele aceleiasi bande. Modul de operare a fost identic: au fost acostate victimele in Gradina Botanica, au fost amenintate cu cutitul si duse intr-o scara de bloc. De la cei doi copii au fost furate doua lantisoare de aur, un ceas si bani, totul in valoare de aproximativ sase milioane de lei.

Politia si-a dat seama ca este vorba de acelasi grup care mai facuse victime: „Am organizat misiuni de patrulare la orele la care s-au produs si celelalte infractiuni. Pe 5 februarie, acelasi grup a mai avut o tentativa de tilharie asupra unui copil, dar acesta a reusit sa scape din scara blocului. Atunci am intervenit si am reusit prinderea infractorilor“, a spus comisarul Marian Grigore, seful Sectiei 1 Politie.

Cei prinsi in flagrant in timp ce tilhareau un alt copil sint Constantin Ivu si Liviu Potirca, ambii de 17 ani, elevi la Liceul „Anghel Salygny“, si Alin P., de 13 ani.

In urma acestei actiuni s-a reusit recuperarea lantisoarelor si a bratarii furate si s-a constatat ca, desi banda actiona cu trei indivizi, din aceasta mai faceau parte alti doi, Alin P. si Ionut B., de 13, respectiv 15 ani.

Marius Usurelu, Constantin Ivu si Liviu Potirca au fost prezentati Parchetului cu propunerea de arestare preventiva, iar minorii Alin P. si Ionut B. sint cercetati in stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS