Acasă Actualitate Stiri diverse

Stiri diverse

La Gradinita Radomir, copiii n-au unde sa faca pipi!

La Gradinita Radomir s-a facut receptia lucrarilor cu finantare de la Banca Mondiala, in urma cu doua zile, receptie la care a participat „toata floarea cea vestita a intregului apus“: directorul ISJ Dolj – Aristidie Gheorghiu, directorul coordonator al Scolii Diosti – Daniel Ticudeanu, „meseriasii“ si sefii lor de la firma constructoare, inspectorii tehnologici de zona si primarul comunei Diosti – ambitiosul inteligent Binel. Comisia de receptie a constatat ca executia lucrarilor a fost pe gustul Occidentului, iar dotarea cu mobilier ultramodern, asijderea. Numai ca firma constructoare a uitat sa faca scarile la WC-ul de lux, astfel incit copiii, carora le vine sa faca pipi au nevoie de brate didactice care sa-i ridice la locul faptei. Toti membrii comisiei au semnat procesul-verbal de receptie, insa au prevazut in anexa ca, pina la 28 februarie, sa se construiasca scarile de la grupul sanitar. Pina atunci, la Gradinita Radomir va creste tonusul muscular didactic.

(C.I.)

42 de familii vor fi stramutate din Rovinari

42 de gospodarii situate in Bazinul minier Rovinari vor fi stramutate din cauza ca studiile efectuate de specialistii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Mediu (ITM) Gorj sint negative. Analizele ITM si cele ale Directiei de Sanatate Publica (DSP) au demonstrat ca zona EMC Rosia Pesteana, in care se afla familiile respective, este puternic poluata atit din punct de vedere fonic, cit si din punct de vedere al aerului, apei si al solului. De asemenea, in rindul populatiei din zona se inregistreaza o incidenta crescuta a bolilor de plamini. „Am desfasurat o ancheta sociala in rindul cetatenilor din zona si majoritatea si-au dat acordul sa fie stramutati. Mai sint vreo cinci-sase familii cu care mai trebuie sa discutam. Compania Nationala a Lignitului Oltenia ii va despagubi pe cetateni. Fie vor primi bani pentru a-si face casa sau pentru a-si cumpara, fie li se va face casa in alta parte“, a spus Gheorghe Fometescu, seful ITM Gorj.

(E.M.)

Iar se da motorina subventionata

Motorina necesara efectuarii lucrarilor agricole mecanizate pentru anul 2003 va fi subventionata de guvern cu 3.600 lei /litru. Banii de subventie vor fi alocati din bugetul Ministerului Agriculturii. Beneficiarii acestei subventii sint proprietarii de terenuri agricole, crescatorii de animale sau de pasari, societatile agricole si fundatiile familiale, societatile comerciale cu profil agricol, arendasii, institutele si statiunile de cercetare de profil, precum si concesionarii de terenuri. Beneficiarii vor cere Directiilor Agricole din teritoriu adeverinte care vor cuprinde valoarea alocatiei la care au dreptul, iar pe baza acestora SNP PETROM SA, producatorii interni sau importatorii de motorina livreaza beneficiarilor motorina necesara la un pret redus. Folosirea in alte scopuri a motorinei subventionate va fi pedepsita cu amenda de la 15 la

20 de milioane de lei.

(M.D.)

Nicolae Mischie i-a propus sotiei sa inchida cabinetul medical

Sefa Directiei de Sanatate Publica Gorj, Sanda Mischie, a declarat ca a fost sfatuita de Nicolae Mischie, sotul sau, sa inchida cabinetul medical, situat in resedinta familiei. Liderul PSD Gorj a fost nemultumit de faptul ca, atunci cind a solicitat la banca un extras de cont, a observat ca activitatea medicala prestata in cabinetul de acasa nu prea aduce profit. Mischie i-a sugerat sotiei sale ca ar fi de preferat un beci in locul cabinetului, unde citeva sute de mineri din cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia isi efectueaza radiografiile pulmonare. „Eu am fost printre ultimii medici care si-au facut cabinete medicale. Sotul mi-a zis, dupa ce a vazut profitul, ca ar avea nevoie de un beci si ca ar trebui sa il inchid“, a spus Sanda Mischie. Printre afacerile familiei Mischie se afla o tipografie realizata cu fonduri PHARE, unde mai multe institutii publice isi tiparesc tipizatele si publicatiile. Sanda Mischie este convinsa ca, din cauza presei, familia Mischie a fost depunctata pentru doua proiecte PHARE. Este vorba de un Centru de Consultanta si un Centru de Vinatoare, sefa DSP declarind ca este bucuroasa ca proiectele PHARE nu ii mai dau bataie de cap.

(E.M.)

Exit mobile version