Acasă Actualitate CJAS Mehedinti a cheltuit anul trecut 629 de miliarde de lei

CJAS Mehedinti a cheltuit anul trecut 629 de miliarde de lei

• 437 de miliarde de lei au fost utilizate de unitatile medicale din judet pentru plata serviciilor si furnizorilor • Spitalele inregistreaza datorii mari

Cheltuielile totale pentru anul 2002 ale Casei Judetene pentru Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti s-au ridicat la 629 de miliarde de lei, in timp ce fondul de redistribuire acordat Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a fost de 181 de miliarde de lei. Potrivit directoarei economice a CJAS Mehedinti, Gheorghita Buretea, cheltuielile pe unitatile medicale din judet, pentru anul trecut, se ridica la 437 de miliarde de lei.

„In ceea ce priveste asistenta medicala primara, mai ales in ceea ce priveste medicii de familie, a fost asigurata, conform normelor metodologice, asistenta medicala in policlinici si cabinete medicale, asistenta medicala ambulatorie de specialitate, dar si asistenta medicala stomatologica. Cheltuielile cu asistenta medicala in spitale s-au ridicat la 252 de miliarde de lei. Fondurile s-au dovedit insuficiente, spitalele inregistrind datorii mari si, potrivit prevederilor pentru 2003, noi nu vom putea achita, decit in limita serviciilor medicale efectuate in 2002 si neachitate din lipsa de fonduri, in valoare de 25 miliarde de lei“.

„Cazurile deosebit de grave continua sa se indrepte spre clinicile universitare“

Veniturile realizate in 2002 de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mehedinti au depasit prevederile din buget cu aproximativ 24%. Majoritatea agentilor economici rau-platnici au fost verificati si au fost puse in aplicare mai multe executari silite. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mehedinti a acordat sprijin pentru persoanele care au deficiente fizice, dar si medicamente gratuite si compensate in cazurile speciale.

„S-au acordat dispozitive medicale, dar tot din cauza fondurilor insuficiente a fost nevoie de intocmirea unor liste de asteptare. Cazurile deosebit de grave continua sa se indrepte spre clinicile universitare, din Craiova, Timisoara sau Bucuresti“, a mai spus Gheorghita Buretea.

Exit mobile version