8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolutii ingenioase intr-o singura primarie

Solutii ingenioase intr-o singura primarie

„Avem nevoie de masina la primarie!“, striga ca din gura de sarpe Gicu Bogdan. Si nu este singurul care cere imperios sa se rezolve o problema stringenta a comunei: transportul, in comun sau individual. „Motive sint nenumarate. Intii ca functionarii primariei- si cu mine, desigur- se deplaseaza foarte greu pe teren. Avem sapte sate, cel mai indepartat, Frasin, este la 14 km de Predesti. Ca sa ajungem acolo, mergem la ocazie sau pe jos. Apoi mai sint urgentele: pentru a chema o salvare sau masina de pompieri, ori ca sa-si duca la scoala copiii, oamenii vin de cele mai multe ori cu caruta. Profesorii navetisti au si ei nevoie de un autobuz care sa-i ia si sa-i duca la Craiova. Anul trecut, primaria a platit 40 de milioane pentru transportul acestora. O masina a noastra ar reduce cheltuielile si, mai mult decit atit, ne-ar aduce si un profit“, a spus primarul Gicu Bogdan.

S-a si gasit o solutie: un microbuz la un pret de 200 de milioane- second hand, desigur- este tocmai ce le trebuie oamenilor. „N-am strins nici un ban pina acum. Nu stiu cum o sa reusim, avind in vedere ca veniturile proprii sint extrem de mici- in 2002 am avut doar 700 de milioane, din care a trebuit sa platim curentul, telefonul, igienizarea la scoli, etc. Dar o sa mai facem niste economii pe ici pe colo, trebuie sa ne descurcam“, spune primarul.

Cum ar putea totusi un singur microbuz sa acopere toate solicitarile? Nimic mai simplu: circula conform unui program stabilit tot de Gicu Bogdan: „Dimineata, la orele 7.00 – 7.30, aduce profesorii. Pina la orele 13.00 – 14.00, cind ar trebui sa-i duca inapoi, rezolva treaba primariei. In restul timpului, transporta cetatenii comunei, contra cost, desigur. Toata lumea va fi multumita, iar primaria va mai cistiga niste bani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS