8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSingurul tratament al varicelor - cutitul chirurgical

Singurul tratament al varicelor – cutitul chirurgical

Din cauza sedentarismului, alimentatiei inadecvate si a conditiilor profesionale deficitare (lucru la birou prelungit, statul in picioare, lipsa exercitiilor fizice), tot mai multe persoane sufera de afectiuni ale circulatiei venoase periferice. Varicele reprezinta o imbolnavire cronica a venelor superficiale a membrelor inferioare.

„Aceasta afectiune poate fi determinata de factori genetici, de tipul constitutional, de sexul persoanei (femeile sint mai predispuse), de sarcina si de obezitate“, a declarat doctor Adrian Elisei.

Aparitia varicelor este semnalata de jena dureroasa la nivelul gambelor, dupa o perioada de stat in picioare, amorteala, intepaturi, senzatie de disconfort la nivelul gambelor, mincarimi.

„Varicele netratate sau tratate incorect pot duce la complicatii, precum ruptura varicelor cu hemoragie, tromboflebita, ulcerul de gamba. Singurul tratament al acestei afectiuni este cel chirurgical, dar se pot lua anumite masuri pentru a preveni aparitia si dezvoltarea varicelor. Cei predispusi la acest tip de afectiuni trebuie sa urmeze anumite reguli de igiena. Astfel, ei trebuie sa se fereasca sa ia in greutate, trebuie sa practice unele sporturi, sa faca bai caldute la picioare si sa foloseasca bureti mai aspri pentru activarea circulatiei“, a mai spus doctorul.

Persoanele respective va trebui sa renunte la activitatile prea solicitante, sa manince sanatos si sa ia medicamente si vitamine care tonifica venele si impiedica supradilatarea lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS