10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCaderile de stinci au blocat circulatia pe traseul Bahna- Ilovita

Caderile de stinci au blocat circulatia pe traseul Bahna- Ilovita

• Localitatile Sovarna si Padina Mare sint izolate din cauza zapezii • Drumul spre Ciresu a fost deblocat • Societatea Drumuri si Lucrari Publice Mehedinti a ramas fara motorina

Circulatia a fost blocata simbata, pe drumul judetean care face legatura intre localitatile Bahna si Ilovita, din judetul Mehedinti, dupa ce, in jurul orei 15.00, mai multe stinci au cazut de pe versantii muntosi de pe marginea drumului. Conducerea Primariei Bahna a luat legatura cu Societatea de Drumuri din Baile Herculane, ai carei angajati au reusit ieri sa degajeze carosabilul de bolovanii stincosi. Localitatea mehedinteana Sovarna a ramas izolata din cauza ninsorii cazute in noaptea de simbata spre duminica. La intrarea in comuna s-a format un pod de gheata de citiva metri, iar autobuzele nu au mai reusit, din aceasta cauza, sa intre in localitate. Viorel Cernaianu, secretarul comunei Sovarna, a spus ca aprovizionarea cu piine s-a facut la sfirsitul saptaminii trecute, dar se impune urgent interventia utilajelor de deszapezire. O situatie similara se intilneste si in cazul localitatii Padina Mare.

„Comuna este inconjurata de drumuri pline de zapada, dar nu putem interveni fara o comanda din partea primariei“, a spus inginer-sef Mircea Costin, de la Societatea Drumuri si Lucrari Publice Mehedinti.

„Sintem practic blocati, fiindca nu mai avem bani pentru motorina…“

Angajatii societatii de Drumuri si Lucrari Publice Mehedinti au reusit sa redeschida simbata circulatia pe drumul care face legatura intre municipiul Drobeta Turnu Severin si comuna Ciresu, pe raza localitatii Jidostita. In zona a fost reluata si circulatia autobuzelor, dupa ce, timp de trei zile, mijloacele de transport in comun au circulat doar pina la Breznita de Ocol. Potrivit inginerului-sef Mircea Costin, circulatia pina la Ciresu se desfasoara in conditii de iarna, iar conducatorii auto sint sfatuiti sa fie dotati cu lanturi antiderapante. Ieri a fost deszapezit si drumul judetean, pe portiunea cuprinsa intre localitatile Timna- Boceni si Plopi, iar doua autogredere actionau pe traseul Balta- Baia de Arama- Floresti. Stocul de motorina al societatii de deszapezire este insa consumat.

„Am primit 300 de milioane de lei, pentru doua luni, in conditiile in care se consuma peste o tona de motorina pe zi. De miine (luni – n.r.) sintem practic blocati, fiindca nu mai avem bani pentru motorina. Nici nu mai putem vorbi de bani pentru salarii, pentru ulei sau piese de schimb“, a spus inginer-sef Mircea Costin.

Debitul Dunarii: 6.981 de metri cubi pe secunda la Portile de Fier I

Pentru ca, potrivit prognozei meteo pentru zilele urmatoare, se anunta caderi masive de zapada, insotite de viscol, Comandamentul Judetean de Iarna a facut apel la populatia si agentii economici din judetul Mehedinti sa actioneze pentru izolarea si verificarea canalelor termice si a conductelor care trec prin zone neincalzite, deszapezirea intrarilor in case, blocuri si a cailor de acces, ancorarea antenelor si instalatiilor de pe acoperisuri.

De asemenea, reprezentantii comandamentului de iarna le atrag atentia conducatorilor auto sa parcheze si sa stationeze in afara arterelor principale, pentru a permite accesul utilajelor de deszapezire. Debitul fluviului Dunarea inregistra ieri 6.981 de metri cubi pe secunda la Portile de Fier I si 6.875 de metri cubi pe secunda la Portile de Fier II. Potrivit dispecerului de serviciu de la Compania Nationala Apele Romane Mehedinti, Vasilian Vasile, in urmatoarele zile nu sint prognozate cresteri semnificative ale debitului Dunarii. Ca urmare a precipitatiilor cazute sub forma de ninsoare in Mehedinti, stratul de zapada masoara 35 cm la Tarnita, in timp ce in celelalte localitati se incadreaza intre 15 si 25 cm.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS