14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViata in doi: pro sau contra?

Viata in doi: pro sau contra?

Tu esti mare, vaccinata si traiesti intr-o lume in care casatoria nu mai este celula de baza a societatii. El e iubitor, amuzant si are multe din calitatile pe care tu ti le doresti de la omul vietii tale… Atunci, de ce eziti inca sa iti imparti viata cu el? Desi nu pare prea complicat – e adevarat ca una e sa iesi cu el, si alta e sa traiti impreuna – stii ca pasul spre o viata sub acelasi acoperis e destul de greu de facut. Si daca v-ati vazut, v-ati cunoscut si v-ati iubit, pina la a va muta impreuna, trebuie sa va ginditi bine si sa cintariti. Pro sau contra. Decizia va apartine!

Argumente pentru a trai impreuna:

• Daca intrebarea care te bintuie cel mai frecvent este „oare e momentul potrivit?“, acest lucru este semn bun, caci e o dovada de maturitate. Iti iei dragostea in serios si esti pregatita sa depasesti momentele de tensiune care apar in orice cuplu. Inconstient, te temi ca povestea ta de dragoste sa nu se risipeasca si sa nu cada prada rutinei si plictisului; acest lucru dovedeste ca ai simtul responsabilitatii, ceea ce nu poate fi decit bine pentru voi amindoi.

• Esti foarte indragostita si pe buna dreptate; lasa-te asadar purtata de emotiile pe care le simti. Dragostea da aripi si un plus de forta; de ce sa nu incepi asadar sa iti transformi visele in realitate si sa iti consumi energia cu folos?

• Deja va cunoasteti, va stiti micile defecte si stiti si unul, si altul ca nu sinteti perfecti. Daca e sa formati o familie mai tirziu, faptul ca va mutati acum impreuna va scuteste de o gramada de dezamagiri si de momente dificile. Cu alte cuvinte, o sa te mariti cu un om pe care il cunosti deja si pe care stii ca il poti suporta.

• Daca aveti amindoi de gind sa impartiti bunele si relele vietii de zi cu zi e semn ca sinteti gata sa faceti eforturile si sacrifiicile pe care le impune coabitarea.

• Daca ti s-a intimplat ca, in ultimul timp, sa iti imaginezi cum vei aranja locuinta voastra comuna, cum vor arata diminetile si noptile petrecute in intimitatea „cuibusorului“ vostru inseamna ca esti prevazatoare si gata sa imparti totul. Asa ca nu mai sta pe ginduri si incearca sa cimentezi relatia ta, traind impreuna cu iubitul tau.

Argumente pentru a renunta la traiul in doi:

• Se spune adeseori ca simplul fapt ca iti pui intrebarea „daca e sau nu cazul sa locuim impreuna“ inseamna ca ai indoieli serioase si ca e mai bine sa renunti la idee. De regula, indragostitii se muta pur si simplu impreuna, fara atitea dezbateri si cintariri de situatii. Daca esti deja stresata de aceasta idee inseamna ca nu e momentul potrivit.

• Daca nu crezi in cuplul ideal, in cei care stiu de la prima vedere ca vor ramine impreuna, si daca esti sceptica si pesimista referitor la succesul acestei intreprinderi inseamna ca nu esti pregatita sa faci eforturile necesare pentru un trai comun armonios. Preferi sa astepti si poate ca in cazul tau e cel mai bun lucru pe care il poti face. Va veni si momentul cind o sa renunti la orice neincredere si o sa treci direct la fapte.

• Daca a trecut mult timp de cind privirile vi s-au incrucisat prima data, daca pasiunea inceputului a cam palit, iar relatia voastra este mai matura, mai chibzuita si mai calma, e putin probabil ca mutatul impreuna sa dea aripi dragostei voastre. Mai ales daca amindoi sinteti candidatii perfecti pentru ritmul de viata gen „serviciu, casa, somn“… Nu veti sti sa alungati rutina zilnica si veti deveni doar colegi de locuinta, si nu parteneri.

• Simplul fapt ca esti indragostita pina peste urechi, chiar daca nu-l cunosti de prea multa vreme, nu inseamna ca trebuie sa faci gesturi necugetate. O fi ea dragostea oarba, dar pastreaza macar un ochi deschis ca sa vezi pe cine iubesti si cu cine vrei sa traiesti.

• Daca el vrea sa va mutati impreuna mai mult decit vrei tu, sau invers, tu nu visezi decit la asta, iar el nu pare prea incintat de idee nu e semn bun. Trebuie ca amindoi sa va doriti la fel de mult aceasta schimbare, altminteri in cuplul vostru o sa apara un dezechilibru periculos, apar neintelegeri, reprosuri si chiar o ruptura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS