7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Mischie a atacat conducerea CNLO

Nicolae Mischie a atacat conducerea CNLO

„De ce se dau banii la firme particulare si nu se dau la comunitati? La altii se dau miliarde, iar la primarii nu se dau sute de milioane. Surubelul e undeva la noi, dar il tinem ascuns.“

Presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a criticat in termeni duri actuala conducere a Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO). Acesta este nemultumit deoarece CNLO a initiat un program de disponibilizari in graba, minele din Motru mai putind fi mentinute inca un an si jumatate, pina la gasirea de noi locuri de munca.

De asemenea, Mischie este nemultumit de activitatea directorului Directiei pentru Relatii cu Comunitatea a CNLO, Gheorghe Iliescu, in acelasi timp si prim-vicepresedinte al PSD Gorj.

„Mie mi se pare ca s-au facut disponibilizari cu hapca. Am discutat si cu domnul Baican si cu domnul ministru Popescu. La Motru, nu este o urgenta inchiderea minelor. Ca sa se dea ai nostri de la CNLO grozavi, au zis sa faca niste concedieri. Exista formule prin care se putea prelungi activitatea minelor cu un an, cu un an si jumatate. Pe unii dintre ei au inceput sa ii transfere la Minele din Dragotesti. Unora, care sint din Baia de Arama, le este greu acum cu naveta. Se pot gasii solutii. Am discutat cu directorul Vulpe si problema datoriilor pe care CNLO la are la primarii. I-am spus sa-i dea posibilitatea directorului general adjunct Iliescu sa lucreze eficient. S-a spus ca are prerogativele necesare. De ce se dau banii la firme particulare si nu se dau la comunitati. La altii se dau miliarde, iar la primarii nu se dau sute de milioane. Surubelul e undeva la noi, dar il tinem ascuns“, a sustinut Nicolae Mischie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS