14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de craioveni arunca gunoiul pe trotuar

Sute de craioveni arunca gunoiul pe trotuar

Marin Dinca este un om energic care, la batrinete, s-a hotarit sa nu faca de rusine functia de presedinte de asociatie si nici sa nu se lase infrint de birocratie. De aproape un an, el a inceput un fel de „razboi pe hirtie“ cu functionarii Primariei Craiova. Pina acum, nu a primit nici o „riposta“, nici un raspuns la zecile de adrese pe care le-a trimis, cu numar de inregistrare, catre autoritatile locale. Nu cere nici o favoare personala, ci doar o informatie si sprijin intr-o problema „arzatoare“ pentru sutele de craioveni din cadrul Asociatiei de proprietari nr. 1 Mircesti.

„Intre blocuri, pe domeniul public se afla o magazie de tabla, o ruginitura de care nu mai stie nimeni nici a cui e, nici cine a pus-o acolo. Locatarii reclama ca sobolanii de acolo le-au invadat subsolurile si, in plus, daca ar ridica-o primaria, am putea sa amplasam acolo pubelele dintre blocuri, in loc sa le lasam pe trotuar. Azi (ieri- n.r.) se implineste un an de cind am facut adresa scrisa, pentru prima data, catre primarie, si nici acum nu am primit raspuns!“, spune cu suparare presedintele asociatiei. Aproape lunar, omul reamintea autoritatilor ca in cartierul Sarari, linga blocurile P11 si O 1, exista o problema de interes urban, un posibil focar de infectie. Raspuns la vreuna dintre adrese nu a primit insa niciodata!

Birocratia mai presus de toate!

Oricit a incercat omul sa dea de urma proprietarului constructiei metalice, actual sau fost, nu a aflat decit ipoteze: ca ar fi ramas de cind s-au construit blocurile, ca ar fi apartinut unui cetatean care acum a decedat si care a vindut-o unui alt cetatean… toate, numai presupuneri! Iar cei care puteau sa stie exact situatia acestei constructii, functionarii primariei, au tacut milc. Singurii care au luat in seama cererea conducerii Asociatiei nr.1 Mircesti au fost cei de la Serviciul de Salubritate, care, in septembrie 2002, au trimis o adresa, din care reiesea ca documentatia de infiintare a unei platforme de gunoi in perimetrul respectiv se afla in faza de obtinere a autorizatiei de construire. Marin Dinca mai spune si ca i-a fost imposibil sa reuseasca sa expuna problema asociatiei primarului Bulucea sau vreunui viceprimar. Nu l-au lasat functionarii!

Nota: in conformitate cu Legea liberului acces la informatii, orice persoana va avea dreptul sa solicite si sa obtina informatiile de interes public, iar autoritatea sau institutia publica respectiva va trebui sa raspunda in termen de zece zile sau, dupa caz, 30 de zile de la inregistrarea solicitarii. Daca o persoana se considera vatamata in drepturile sale prin refuzul nejustificat al unei autoritati de a-i rezolva cererea referitoare la furnizarea unei informatii de interes public, aceasta se poate adresa instantei de contencios administrativ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS