Acasă Actualitate La Orizont, multi comercianti nepasatori se-arata!

La Orizont, multi comercianti nepasatori se-arata!

Zona aflata in „colimatorul“ inspectorilor de la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC), in week-end-ul trecut, a fost „Orizontul“ cartierului Craiovita Noua.

Chiar daca inspectorii Maria Draghici, Ilie Rosoga si Aurelian Toma s-au „imprastiat“ pentru a acoperi un numar cit mai mare de unitati si pentru a nu le permite celor care se stiau „cu musca pe caciula“ sa isi inchida magazinele, lacatele nu au intirziat sa apara, imediat ce vestea controlului s-a raspindit prin vecini. „Victimele“ nu au intirziat insa sa apara, inspectorii gasind destul „material“ cu care sa umple invitatiile la sediul OJPC, premergatoare amenzilor. Centre de desfacere a carnii, magazine generale, baruri sau brutarii, nimeni nu a scapat „netrecut prin sita“.

Marfa de toate felurile, mirosul numai unul- de peste

La SC ALIA SA, de cum intrai in incinta unitatii, „te lua de nas“ un miros persistent de peste, repede imprumutat de toata marfa din magazin, fie ca erau produse din carne de pui, vita, porc sau brinzeturi.

„Normal ar fi sa existe un spatiu separat pentru comercializarea pestelui, nu sa miroasa tot magazinul a peste. Si nici margarina si untul nu au ce cauta linga produsele din carne, asa cum vad ca sint expuse aici!“, a exclamat Aurelian Toma imediat cum a intrat in magazin. Tot aici au fost scoase de la vinzare o cantitate de cirnati Carmolimp, salam de porc si au fost distruse cutii cu icre, iaurt si zece kilograme de hamsii care, necorespunzind cerintelor de calitate, fusesera scoase de mai mult timp de la comercializare de catre vinzatoare, dar erau pastrate inca in depozit.

„La Oglinzi“, o alta unitate controlata, nu are ca obiect de vinzare oglinzile, asa cum ai fi tentat sa crezi la prima „auzire“, ci bauturi alcoolice. Barul societatii TRACAT OIL SRL era deja plin de „musterii“, in ciuda orei matinale, care se „oglindeau“ in luciul bauturilor din pahare, fara sa aiba habar ca societatea nu are autorizatie de functionare si nici ca s-ar putea sa bea vodca expirata, daca alegerea le-a fost „bautura spirtoasa V33“.

Nici turcii n-au scapat!

Inspectorii OJPC nu au ocolit nici brutaria turceasca a cartierului, unde este comercializata piine pe vatra. La SC MERVE EXIM SRL, toate bune si frumoase, pina la „cadinele din harem“ care cam uitasera de igiena. Angajatelor care preparau piinea le paruse rau sa isi taie frumusete de unghii, asa ca le pastrasera lungi… si nu tocmai curate. Responsabilul magazinului i-a asigurat insa pe reprezentantii OJPC, intr-o romana stilcita, ca: „daca nu taie ea, tai eu la ea unghii!“.

De asemenea, in incinta brutariei nu exista un spatiu special pentru depozitarea navetelor, iar turcu’ „ciupise“ citeva grame din greutatea piinii care ar fi trebuit sa fie de 400 de grame.

Exit mobile version