15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident de munca la ROMAG PROD

Accident de munca la ROMAG PROD

Un operator chimist al combinatului ROMAG PROD Drobeta Turnu Severin a fost ranit, in urma unui accident de munca petrecut joi dimineata, in jurul orei 8.00. Gheorghe Serban, de 51 de ani, incerca sa ia probe de apa grea din instalatia de Schimb Izotopic GS3-coloana A, pentru a le duce in laborator, dar s-a speriat de aburul iesit din conducte si a incercat sa coboare rapid din liftul industrial in care se afla. El a alunecat pe scarile liftului si, potrivit inspectorilor de munca mehedinteni, s-a lovit puternic la cap de o balustrada, suferind o fractura deschisa la baza craniului. Barbatul a fost transportat initial la Spitalul Judetean Mehedinti, dar medicii de aici au decis trimiterea lui la Sectia de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta din Craiova.

O comisie mixta va cerceta imprejurarile accidentului

Potrivit conducerii sucursalei ROMAG PROD Drobeta Turnu Severin, cauza accidentului nu este de natura tehnologica. „Accidentul nu a fost cauzat de noxele chimice din instalatie, iar acest lucru este dovedit de senzorii de hidrogen sulfurat si de martorii care s-au aflat la fata locului. Salariatul nostru se pare ca s-a dezechilibrat si a cazut. Am dispus constituirea unei comisii, care sa analizeze imprejurarile in care s-a produs evenimentul“, a spus Marius Preda, directorul Combinatului chimic Romag Prod Drobeta Turnu Severin. Inspectorii de munca asteapta concluzia specialistilor fabricii, pentru luarea unor masuri.

„Asteptam sa fie finalizate cercetarile privind imprejurarile in care s-a produs accidentul de munca. Verificarile se fac de catre comisia desemnata la sucursala ROMAG PROD, asistata si de inspectorul nostru de munca. In urma raportului ce va fi intocmit, vom putea spune cine va fi tras la raspundere“, a spus Vasile Eftinoiu, directorul Inspectoratului Teritorial de Munca Mehedinti.

„Era cusut peste praf si nu este prima oara cind ne trimit pacientii in aceasta stare…“

Starea angajatului de la ROMAG PROD este buna, iar medicii craioveni au decis ca nu este nevoie de efectuarea unei interventii chirurgicale. Potrivit sefului Sectiei de Neurochirurgie a Spitalului de Urgenta din Craiova, dr. Alexandru Camenita, primele ingrijiri acordate de medicii Spitalului Judetean Mehedinti lasa mult de dorit.

„A venit in stare buna la noi, era constient, stia ce a patit si a spus ca i-a cazut o usa in cap. Are pielea capului facuta praf si ne-am suparat pe colegii de la Drobeta Turnu Severin pentru cum l-au ingrijit. Era cusut peste praf, mizerie si nu este prima oara cind ne trimit pacientii in aceasta stare. Am luat legatura cu directorul spitalului, dr. Radu Iman, caruia i-am spus sa-i atraga atentia medicului care a acordat primul ajutor.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS