11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate2003 - anul femeilor frumoase

2003 – anul femeilor frumoase

Au trecut deja saptamini bune de la ospaturile imbelsugate, cind si cele mai aprige dusmance ale caloriilor s-au infruptat regeste din sarmalute si fripturi stropite cu sosuri gustoase. Citeva zile, silueta a fost data uitarii, cintarul – la fel. Urmarile nu au intirziat sa apara, bineinteles: o pernuta grasulie s-a potrivit pe la sold, burtica, odata sexy, s-a mai procopsit cu o cuta in plus si – catastrofa! – fusta care nu mai departe de acum o luna invaluia usor talia, acum a crapat la cusaturi. Asadar, razboi! Incepe lupta crincena cu kilogramele, cu celulita, cu grasimea. In ajutor sar dietele severe, topaielile la salile de aerobic si ceaiurile-minune. Si, de ce nu, citeva sfaturi utile in ceea ce priveste moda in 2003. Acestea – insotite de imagini adecvate – vor gidila cu siguranta orgoliul fiecarei femei si se va pune cu burta pe abdomene si cu telefonul pe coafeza, cosmeticiana, croitoreasa.

Vopsirea parului – o problema?

In acest an, nu, cu siguranta! Si aceasta gratie unor specialisti italieni care, chiar acum trei zile au sustinut in Craiova, in fata a zeci de cunoscatori in domeniu din Oltenia, un curs de pregatire. Seminarul, a carui tema a fost tendinte de culoare si styling in primavara-vara 2003, a fost sustinut de Saverio Palma, stilistul Academiei din Milano. Ajutindu-se de produsele Bess Profesional, italianul le-a prezentat romancelor noile tendinte europene in colorarea si aranjarea parului.

Iata ce propune Saverio Palma pentru primavara-vara 2003:

„Tendinta este spre tonalitatile calde, pentru ca in viitor se incearca sa se ajunga la culori care sa nu dauneze firului de par. Gama de culori este larga, de la castaniu, roscat-aramiu, pina la blond-miere si blond-griu. Culorile trebuie alese in mod aparte, cu rosu aprins si blond foarte deschis.“

In ceea ce priveste metoda de vopsire, stilistul recomanda respectarea timpilor de vopsire, distribuirea atenta a cremei de colorare pe par si, mai ales, protejarea parului cu emulsii si masti hranitoare, revitalizante si protectoare.

Tunsoare baieteasca, par lung sau bucle perfecte?

Toate, dar separat. In 2003 nu exista o linie anume in tunsoare sau styling. Regula de baza: cum iti sta bine. Bineinteles, pentru a-ti alege tunsoarea potrivita trebuie sa te cunosti in primul rind pe tine: fizionomie si personalitate. Dupa care lucrurile devin cit se poate de simple. Tinind sema, bineinteles, si de parerea specialistilor in materie.

„In general, in 2003 se poarta coafurile stilizate, retro, buclele cit mai mari si mai naturale. Se poarta si parul lung, drept, dar si lungimi medii sau scurte. Important este insa cum se realizeaza toate acestea: cu ajutorul noilor tehnici de tunsoare si styling, pentru a marca diferentele de volume in profunzime, diferentele de lungime spre borduri, spre fata. Suvitele accentueaza linia tunsorii si ajuta la crearea unui reflex luminos, discret si elegant, pentru ca femeia 2003 inseamna naturalete, eleganta si discretie“, spune Marian Cotoi, nominalizat de doua ori la Cel mai bun hair-stylist din Romania.

Machiajul

In geanta fiecarei femei exista, obligatoriu, un ruj. Si o oglinda. Si fond de ten, pudra, creion dermatograf, farduri de pleoape, mascara… Cum le folosim in primavara aceasta?

„In sezonul urmator se vor folosi nuantele deschise, pastelate, urmarindu-se tendinta spre natural. Machiajul trebuie sa se potriveasca insa personalitatii fiecareia dintre noi si modului in care ne imbracam. La jeansi este suficient un ruj natural, un rimel si un fard deschis. Seara, machiajul poate fi accentuat cu gloss si dermatograf. In general, se va merge pe nuante reci“, sfatuieste Dana Zara, make-up stylist si cosmeticiana.

Croitoreasa noastra, prietena noastra!

Ultima statie: la croitoreasa. Ai slabit suficient si ai intrat in fusta de anul trecut? E bine. Dar daca nu se mai poarta? In ce ne imbracam la primavara ne sfatuieste Ilinca Butucea, creator de moda.

„In ceea ce priveste culorile, in 2003 se va purta verdele, in toate nuantele, de la galben-citron pina la verde China. De asemenea, culorile pamintului vor fi in voga – griuri, maronuri, combinatii alb-negru. Materialele sint variate: brocart, tafta, voal, insa se va pune accent pe bumbac si in. Jeansii, mereu la moda, se vor purta cu talia foarte joasa, cu centura lata si evazati, taiati, peticiti. Se remarca pentru anul acesta o cumintire a modei, marcata de tendinta spre natural“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS