10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUite romu', nu e romu'!

Uite romu’, nu e romu’!

In Castranova exista o puternica formatiune politica a romilor din localitate, cu peste 300 de membri. Pina aici nu este nimic neobisnuit, doar ca, din spusele primarului, in urma recensamintului a reiesit ca nu exista nici un tigan in comuna

Primarul din Castranova si-a pus in cap etnicii romi. Asta de cind si-a facut Mitica Trifu partid si umbla prin sat cu tot felul de ajutoare. Pentru ca tiganul, dupa ce a trait pina acum invirtind mici escrocherii, s-a gindit sa treaca la lucruri serioase, drept pentru care, ajutat de Tatian, a infiintat la Castranova o filiala a Partidei Romilor. Nici n-a apucat bine sa se instaleze confortabil in noua functie ca Mitica s-a trezit atacat „miseleste“ de primarul Marin Cioc, tocmai dupa ce impartise si el niste ajutoare pe la familiile de romi defavorizate.

Tiganeala ca la usa… primariei

„Pe 9 ianuarie, domnu primar m-a facut de ris in sedinta, zicindu-le oamenilor ca eu am dat ajutoare numai la gasca mea de romi, fara sa ma gindesc si la ceilalti copii din sat. Din cauza asta, oamenii m-au dusmanit si sint in stare acum sa ma bata, ca am facut acte de caritate numai la romii mei. Nu e adevarat, alimentele sint ale unor familii de romi care au depus dosare si trebuia sa le ia ca atare“, a explicat Trifu.

Primarul Cioc mai este acuzat ca a incercat sa-l denigreze pe Trifu, umblind cu vorbe pe ici, pe colo despre moralitatea indoielnica a liderului romilor. Cioc nici nu incearca sa-si ascunda repulsia pe care i-o provoaca Trifu:

„Este un om de nimic. I-am dat niste bani cu imprumut acum citiva ani si nu i-am mai vazut de atunci. Stati sa o aduc si pe secretara sa va spuna cum a furat-o si pe ea“.

Dupa citeva secunde se intoarce in birou cu secretara care povesteste ceva despre un inel de aur dat acum 26 de ani lui Trifu la strimtat, dar ramas subtilizat.

Partidul romilor intr-o comuna fara romi

Conflictul dintre primar si presedintele romilor a capatat o si mai mare amploare dupa ce lui Trifu i s-a refuzat postul de consilier al romilor pe linga Primaria Castranova.

„Partida Romilor – filiala Dolj mi-a dat mie recomandare pentru a fi numit consilier pentru romi la primarie. Dar domnul primar Marin Cioc nu a luat in considerare aceasta recomandare si, desi nu are acest drept, l-a pus consilier pe numitul Gheorghe Fieraru. Acesta nu este aprobat de comunitatea romilor si nu se implica in problemele lor, desi e platit de primarie pentru asta“, sustine Mitica Trifu.

Primarul din Castranova are o alta varianta despre incilcita poveste a Partidei Romilor din comuna. Infiintata cu destul de putin timp in urma, organizatia de partid a tiganilor a ajuns sa numere „peste 300 de membri, din care mai mult de un sfert sint romani“, dupa cum arata presedintele organizatiei, Mitica Trifu. O asemenea reusita politica intr-o comuna cu vreo 3.200 de suflete este demna de lauda. Doar ca… pare imposibila oficial.

Explicatia o da primarul Marin Cioc cu documentele de la recensamint pe masa: „Uitati-va si dumneavoastra daca gasiti vreun rom pe aici, pentru ca eu n-am reusit. Din documente rezulta ca in comuna nu exista tigani, toti

s-au declarat romani la recensamint“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS