10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTeleviziunea locala din Mirsani bate PRO TV

Televiziunea locala din Mirsani bate PRO TV

Microbul fotbalului i-a cuprins asa de tare pe locuitorii din Mirsani – Dolj, incit meciurile disputate de echipa comunei sint transmise in direct la Miti Sat, postul local de televiziune. Rolul de comentator sportiv este indeplinit cu succes de Dan Dumitru, nimeni altul decit profesorul de biologie al scolii comunale. Din pasiune pentru sportul cu balonul rotund, localnicii au infiintat doua echipe de fotbal care activeaza cu succes in diviziile judetene. FC Mirsani (Divizia D) si Fulgerul Mirsani (categoria „Elita“) sint patronate de primarie, care aloca anual fonduri pentru trimiterea fotbalistilor in cantonament la Govora.

Consiliul Local Mirsani finanteaza doua echipe de fotbal. Prima dintre ele, mindria comunei, este FC Mirsani, care in prezent este pe locul patru al diviziei D. A doua se numeste Fulgerul Mirsani si este pe treapta a doua a podiumului categoriei „elita“. Unul dintre cei care s-au ocupat de bunul mers al echipelor este primarul peremist Constantin Ghencioiu, care declara ca aloca anual fonduri de la bugetul local pentru ca jucatorii sa poata merge in pauza competitionala in cantonament la Govora.

„Anul trecut, spre exemplu, am alocat 130 de milioane de lei echipelor de fotbal. Totul este facut ca la carte, finantarea echipelor s-a facut pe baza de hotariri ale consiliului local. O parte din fonduri provine din cota de 50% aplicata veniturilor obtinute din taxele platite pentru tirgul comunal si cele de la discoteca. Restul de 35 de milioane au fost luate din bugetul comunei, care este de 11 miliarde pe an“, a spus primarul.

Fiul primarului, DJ la discoteca patronata de consiliul local

Taxa pentru tirgul de saptamina este de 10-20 de mii de lei, iar intrarea la discoteca de 10.000 de persoana, la sfirsit de saptamina, si de 5.000 de lei, in timpul saptaminii. Discoteca, in fapt fostul camin cultural, a fost reabilitata tot de primarie, dupa ce incercarea de a o inchiria unei firme private a esuat.

Proaspat ajuns la sefia comunei, actualul primar a alocat urgent din bugetul local circa 100 de milioane de lei, cu care a renovat cladirea. In pasul doi, a dotat discoteca cu aparatura obisnuita: lumini, boxe, casete, CD-uri si a inceput sa scoata bani. DJ este Marian, baiatul primarului, care este si angajat la primarie. Revenind la echipa de fotbal, trebuie spus ca distractia tinerilor se impleteste cu performantele obtinute de FC Mirsani in Divizia D. Fotbalistii sint si ei „profesionisti“, in sensul ca vin de la Caracal si Craiova pentru a juca la echipa antrenata de profesorul universitar Marin Gavrila, care este originar de prin partile locului.

Meciurile FC Mirsani, transmise in direct la televizor

„Fotbalistii joaca mai mult din placere decit pentru bani. Sintem o echipa saraca si nu le putem oferi acestora mai mult de o prima de 400.000 de lei, la victoria in deplasare, si de 250.000 de lei, la cea de acasa. Fulgerul Mirsani, echipa care joaca in categoria <<elita>>, are si mai putine fonduri. O contributie importanta la sustinerea financiara a fotbalului o are profesorul Gavrila, care le asigura sportivilor deplasarile, deoarece are o firma in Craiova“, a adaugat primarul.

Pentru ca electoratul sa se bucure de meciurile pe care echipa le desfasoara acasa, primaria a luat initiativa sa le transmita in direct, prin intermediul unui post de televiziune local, care se numeste Miti Sat. Toata lumea spune ca este multumita de serviciile oferite, chiar daca au doar sapte-opt programe si platesc un abonament lunar de 100.000 de lei. Treaba merge ca pe roate, audienta este maxima, in ciuda faptului ca stadionul comunal nu este chiar un „San Siro“ sau cel putin „Ion Oblemenco“.

Comentator sportiv – profesorul de biologie

Comentatorul isi face si el treaba cu prisosinta, fiind nimeni altul decit Dan Dumitru, profesor de biologie la scoala din comuna. Chiar daca localnicii pot urmari partidele stind comod in cerdacul de pe prispa, multi prefera sa se deplaseze la stadion ca sa-si urmareasca idolii la treaba. Si nu este meci la care sa fie mai putin de 1.000 de spectatori.

Supararea primarului Ghencioiu este insa aceea ca nu are si el tribune mai acatarii in care sa se aseze spectatorii. S-a adresat deocamdata, dupa cum declara, viceprimarului Craiovei, Antonie Solomon, care a construit un stadion comunal destul de cochet la Leamna. Acum nu poate decit sa astepte, in speranta ca, dupa ce se va intoarce din cantonament de la Govora, echipa va matura pe jos cu echipele rivale din Divizia D.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS