Acasă Actualitate Asociatia Beneficiarilor de Servicii Medicale din Romania va acorda asistenta juridica in...

Asociatia Beneficiarilor de Servicii Medicale din Romania va acorda asistenta juridica in instanta

Cu toate ca Asociatia Beneficiarilor de Servicii Medicale din Romania (ABSMR) a primit pina in prezent numeroase sesizari in legatura cu prejudiciile produse de unii medici, putine sint cazurile in care se ajunge in instanta.

„Noi oferim audiente gratuite atit membrilor, cit si persoanelor care nu sint inscrise in asociatia noastra. Oamenii care ne solicita sprijinul sint foarte multi si necajiti si trebuie sa ii ascultam absolut pe toti. La nivelul asociatiei avem o comisie alcatuita din medici si juristi care preiau fiecare caz si il analizeaza. De multe ori insa, problemele cu care vin oamenii nu au o rezolvare juridica, nefiind vorba de culpa medicilor. Pentru cazurile in care medicii au fost gasiti, in urma analizei, vinovati, am sesizat Colegiul Medicilor si asteptam raspunsul lor. Este foarte ciudat ca, pina in prezent, nu exista nici un caz in care Colegiul Medicilor sa fi gasit un medic vinovat. Intotdeauna pacientii sint cei care pina la urma trag ponoasele. In prezent, ne-au fost semnalate cel putin trei cazuri mai deosebite carora juristii nostri le vor acorda asistenta in instanta“, a afirmat vicepresedintele ABSMR, Gheorghe Huidu.

Conform celor declarate de acesta, ABSMR acorda asistenta juridica gratuita in instanta doar membrilor inscrisi in asociatie, din cauza costurilor ridicate pe care un asemenea proces le implica.

Exit mobile version