10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIarna grea la Tirgu Jiu

Iarna grea la Tirgu Jiu

Iarna si-a reintrat din plin in drepturi la Tirgu Jiu si in intreg judetul Gorj. Dupa ce zilele trecute ploaia transformase strazile din municipiu in adevarate patinoare, in prezent gheata a fost acoperita de un strat gros de zapada.

Pe toate drumurile judetene, circulatia este ingreunata, desi s-a intervenit cu tractoare si autogredere. In ciuda vremii de afara au fost inregistrate numai noua tamponari, insa un numar record de cazuri radar – 68. In localitatea Rinca, stratul de zapada are peste 50 de centimetri.

Conducerea Protectiei Civile Gorj a declarat ca, in cazul in care va fi viscol, exista pericolul ca portiunea de drum din apropierea releului sa fie acoperita cu zapada, intreaga circulatie in zona putind sa fie paralizata. Intr-o situatie mai dificila sint drumurile comunale, autoritatile locale fiind prinse, ca de fiecare data, pe picior gresit.

45 de fracturi in mai putin de 24 de ore

La Sectia Ortopedie a Spitalului Judetean din Tirgu Jiu in mai putin de 24 de ore s-au prezentat 45 de persoane care au solicitat ajutorul medicilor, care nu mai fac fata urgentelor. In opt zile, pe la Sectia ortopedie au trecut peste 250 de persoane, o parte dintre acestea necesitind internarea. Doi dintre pacientii sectiei sint Sabin Serban, de 59 de ani, si Nicolae Lazarescu, de 50 de ani, amindoi din localitatea Pades. Cei doi sint vecini si prieteni, iar acum s-au ales cu mina stinga in ghips.

„Asa a vrut Dumnezeu. Mi-a parut rau de Nicolae cind si-a rupt mina. Apoi am cazut si eu si asa sintem amindoi cu mina in ghips, ca doi prieteni adevarati“, a spus Sabin Serban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS