7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAm cu ce ma lauda, sa stie si circumscriptia mea

Am cu ce ma lauda, sa stie si circumscriptia mea

Bilant parlamentar la jumatate de mandat

Jumatate de mandat, un prim bilant al activitatii deputatilor si senatorilor doljeni.

Si daca pina acum credeati ca Mos Craciun este cel mai darnic personaj, rindurile de mai jos va vor destrama mitul batrinelului plin de ginduri bune. In functie de declaratiile personale, din activitatea alesilor parlamentari rezulta ca acestia i-au cadorisit pe locuitorii judetului cu atitea lucruri minunate, incit, cu siguranta, le vor da girul din nou, la urmatoarele alegeri. In numai doi ani, din darnicia senatorilor si deputatilor, alegatorii au primit de la motorina si saminta agricola, pina la servicii, carti, case si locuri de veci. Sa nu se inteleaga gresit! Nu este vorba de o „deturnare“ a indemnizatiilor de parlamentar in buzunarele cetateanului platitor de taxe si impozite, ci de o vorba buna, care, unde s-a putut, s-a transformat in fapta, sau de un zimbet blajin si de o incurajare: „Fii barbata, Zoe!“

Ce-au facut pentru doljeni, ce relatie au cu electoratul si cum si-ar caracteriza intr-un cuvint activitatea parlamentara ne-au spus-o chiar ei: senatorii si deputatii nostri. Cei care au crezut ca au ceva de spus sau care, intre doua „sedinte“, si-au gasit timp sa raspunda si la telefon!

Cornel Boiangiu, deputat PNTCD: „Pentru electoratul doljean, in primul rind, in luna martie, am facilitat deschiderea unei biblioteci romano-americane la Craiova, ceea ce consider ca este o foarte mare realizare. In al doilea rind, am avut un proiect legislativ in ceea ce priveste deconspirarea averilor demnitarilor, punerea acestora sub lupa cetatenilor, la vedere, si publicarea lor in Monitorul Oficial. Pentru acest proiect am strins deja 5.000 de semnaturi pentru ca este vorba despre o initiativa legislativa cu suport popular. Sa nu uitam ca in anul 2000 am adus aparatura medicala de 200 de miliarde de lei pentru clinica de cardiologie, iar in viitor intentionez sa fac posibila deschiderea unei policlinici pentru populatia saraca a judetului. Avem deja aparatura medicala de inca 200 de miliarde de lei, care a fost deja adusa la Craiova, dar nu am reusit inca sa fac rost de un spatiu. Printre parlamentarii doljeni, eu sint cam singurul de dreapta si din aceasta cauza ma cam zbat ca pestele pe uscat. As vrea sa-mi aratati un alt parlamentar care a adus macar cinci dolari! Despre activitatea mea parlamentara nu pot sa spun decit ca a fost buna. Eu as vrea sa mai candidez, dar aproape am obosit“.

Irina Loghin, deputat PRM: „De unde sinteti, de la ce ziar? In ce oras este?“, si convorbirea a fost intrerupta din motive necunoscute. Desi am incercat sa reluam legatura telefonica, deputata peremista nu a mai binevoit sa apese pe tasta cu OK. Ca doar vorbea de la un telefon mobil.

Maria Antoaneta Dobrescu, senator PSD: „M-ati prins chiar in audiente. Ce pot sa spun despre activitatea mea ca senator doljean este ca pentru toti cetatenii care mi-au cerut sprijinul am incercat sa caut o solutionare a problemelor acestora facind demersurile necesare. Majoritatea celor care vin in audienta cer locuri de munca sau locuinte. Am continuat si traditia cu botezul copiilor abandonati si un lucru demn de remarcat este faptul ca, dupa slujba crestineasca, majoritatea si-au gasit familii. Am avut o initiativa legislativa care priveste viitorul tinerilor proveniti din centrele de plasament si care au depasit virsta de 18 ani. Majoritatea initiativelor legislative vin de la guvern, acesta avind puterea si potentialul financiar sa le sustina. Noi, parlamentarii, ne aducem contributia de cite ori este nevoie, in functie de specializarile noastre. Activitatea mea parlamentara se poate caracteriza intr-un singur cuvint – utila“!

Ion Predescu, senator PSD: „Cred ca realizarea cea mai mare a mea si a colegilor parlamentari pentru cetatenii doljeni este ca le-am adus motorina si saminta gratis. Pe mine ma preocupa mai mult problematica tarii, pentru ca toate proiectele legislative trec pe la comisia juridica, si, implicit, daca vorbim de toata tara, vorbim si de judetul Dolj. Am ascultat si problemele oamenilor care au venit la mine, pentru unii am intervenit in mod direct, dar niciodata nu le poti face pe toate. Am contribuit la toate proiectele legislative pentru ca toate trec pe la mine si orice amendament adus de mine poarta semnatura mea. Cred ca am avut o activitate parlamentara… constiincioasa“!

Mihail Nicolescu, deputat PSD: „Nu imi place sa ma laud, dar, ca vicepresedinte la Camera, la comisia pentru agricultura, am realizat, impreuna cu colegii mei, sase proiecte de lege pe probleme de agricultura si avem in lucru inca patru. Anul trecut eu am „asezat cifrele“ cind s-a stabilit cantitatea de saminta si de motorina alocate in contul recoltei calamitate din Dolj. Daca la nivel national s-au acordat subventii de 36,5%, Doljul a primit subventii de 60, respectiv suta la suta pentru o suprafata de 78 de mii de hec-

tare. In rest, m-am implicat in rezolvarea problemelor cetatenilor, de la interventii pentru acordarea de locuri de veci in cimitire, solicitari pentru incadrari si probleme de fond funciar, pina la acordarea de ajutoare umanitare. Daca ar fi sa caracterizez intr-un cuvint activitatea acum, la jumatate de mandat, acesta ar fi <<e loc pentru mai bine>>“.

Nicolae Vasilescu, deputat PRM: „Am cele mai multe interpelari parlamentare ale deputatilor din Dolj, iar in teritoriu am incercat mereu sa rezolv problemele oamenilor. Personal, m-am implicat in problema tutunului, am fost singurul parlamentar care s-a dus la Mirsani, in mijlocul celor patru sute de oameni nemultumiti. Promisiunea pe care am facut-o electoratului a fost ca, daca o sa intru in parlament, o sa fac ceva pentru tineri, iar in acest sens sint initiatorul unui proiect de lege care se va dezbate luna viitoare. Mi-e greu sa gasesc un singur cuvint care sa caracterizeze intreaga mea activitate, pentru ca eu sint foarte critic, dar cred ca se potriveste cel mai bine urmatoarea fraza: <<daca ma compar, ma admir, daca ma privesc, ma detest>>“.

Mihail Lupoi, senator PRM: „Activitatea mea in teritoriu nu este foarte vizibila, pentru ca eu fac parte din Comisia pentru politica externa, delegat in adunarea parlamentara NATO si, impreuna cu ceilalti membri ai comisiei, cred eu ca am avut un rol important la invitarea Romaniei in NATO. In judet am incercat sa revitalizez Fabrica de Avioane, cei de acolo stiu, numai ca se pare ca pina la urma nu a iesit prea bine; si m-am implicat si in rezolvarea unor cazuri punctuale, nespectaculoase, dar in directa legatura cu oamenii. Chiar daca am avut pina acum o cooperare neentuziasta cu autoritatile locale, o sa organizez si anul acesta, pe 24 ianuarie, Olimpiada de limba romana si istoria Romaniei, o competitie pentru elevii de liceu, si, chiar daca aceia din conducerea Universitatii nu au fost incintati, anul acesta voi acorda doua burse de studiu, pentru studentii de la Drept si de la Istorie. Nu am uitat ce le-am promis alegatorilor: <<sa facem ordine impreuna; sa promitem putin si sa facem mult>> Daca ar fi sa caracterizez activitatea mea de parlamentar, as spune: <<discretie si tenacitate>>“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS