24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBataie pentru paturi intre Sectiile ginecologie si neurologie

Bataie pentru paturi intre Sectiile ginecologie si neurologie

• La Sectia neurologie, din cadrul Spitalului Judetean din Tirgu Jiu, numarul pacientilor este dublu fata de anul trecut, majoritatea bolnavilor fiind batrini care au suferit paralizii • Sectiile obstetrica – ginecologie din cadrul Spitalelor din Novaci si Turceni sint propuse pentru desfiintare • Sanda Mischie, directoarea Directiei de Sanatate Publica Gorj, a declarat ca angajatii care deservesc cele doua sectii vor fi redistribuiti la alte spitale

Din cauza numarului tot mai mare de pacienti care necesita internarea si a numarul mic de saloane, s-a creat o situatie fara precedent la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu.

Una dintre cele mai afectate sectii este cea de neurologie, compusa din opt saloane, totalizind 75 de paturi. Pacientii sint nevoiti sa stea si cite doi-trei intr-un singur pat, lucru ce ingreuneaza desfasurarea actului medical. Din cauza aglomerarii, exista mari probleme in ceea ce priveste asigurarea igienei si a curateniei in saloane, unii bolnavi fiind insotiti si de catre apartinatori. Sectia neurologie a fost mutata in urma cu citeva luni dintr-un alt corp al Spitalului Judetean, situat la marginea orasului, in cadrul Spitalului 700. Cladirea respectiva trebuia sa intre intr-un amplu proces de reparatii si modernizari, insa nu a mai fost cazul. De vina a fost vechimea imobilului, care si modernizat s-ar fi putut prabusi peste pacienti.

Saloane de la ginecologie

Pentru a rezolva problema spatiului pentru cazarea bolnavilor, au fost preluate deja mai multe saloane de la ginecologie. Acestea au fost insa insuficiente, fata de avalansa de pacienti.

Directoarea Directiei de Sanatate Publica Gorj, Sanda Mischie, a spus ca Sectia neurologie reprezina o mare problema pentru conducerea spitalului.

„Am apelat la bunavointa celor de la obstetrica – ginecologie si ne-au dat un spatiu. De saptamina viitoare vom efectua o noua inventariere a spatiilor din aceasta sectie, sa vedem ce avem la dispozitie. Am mai putea lua doua saloane si sa reducem ginecologia. S-au inregistrat insa destule decese atit in rindul mamelor, cit si al copiilor. Ministerul Sanatatii a dat dispozitii speciale: lor li s-au facut niste spatii cu destinatii exacte care trebuie respectate. Prima data, cei de la ginecologie au fost de acord, acum spun ca ne-au dat un deget, iar acum vrem sa le luam toata mina. Noi pe investitii nu primim nici un ban, iar ca sa se construiasca un corp nou al spitalului sint putine sanse“, a afirmat Sanda Mischie.

Cetatenii din Turceni si Novaci sint nemultumiti

Daca la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, Sectia obstetrica – ginecologie a inceput sa ramina fara saloane, sectiile similare de la Turceni si Novaci ar putea sa fie desfiintate. Conform dispozitiilor Ministerului Sanatatii, pina pe 15 ianuarie, Directia de Sanatate Publica Gorj trebuie sa intocmeasca o lista cu sectiile de obstetrica-ginecologie care vor fi pastrate. Pe aceasta lista se regasesc Sectiile din cadrul Spitalelor din Tirgu Jiu, Motru, Bumbesti – Jiu, Rovinari si Carbunesti. Daca vor ramine fara sectii, pacientele din Turceni va trebui sa mearga la Rovinari, iar cele de la Novaci, la Spitalul din Carbunesti.

Sanda Mischie a precizat ca pe adresa directiei au fost primite numeroase sesizari de la cetateni din Turceni si Novaci care protesteaza impotriva desfiintarii sectiilor din cele doua spitale. De asemenea, primarii din cele doua localitati si-au manifestat nemultumirea, sectiile respective preluind paciente si din localitatile invecinate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS