Acasă Actualitate Trei ambulante si o masina de deszapezire blocate in nameti

Trei ambulante si o masina de deszapezire blocate in nameti

Noaptea de Revelion a fost plina de peripetii pentru lucratorii Serviciului de Ambulanta Dolj. Trei dintre autospecialele care ar fi trebuit sa transporte bolnavii la dializa au ramas blocate in nameti la aproximativ 40 km de Craiova.
Dupa ore intregi de asteptare a echipelor de deszapezire de la Directia de Drumuri si Poduri, oamenii de pe salvari au ajuns aproape inghetati in Craiova, impreuna cu pacientii pe care ii transportau.

Noaptea de Revelion. Ora 3.50. Dispecera de la Serviciul de Ambulanta Dolj receptioneaza un apel de urgenta tocmai din comuna Castranova, unde se solicita interventie imediata pentru trei bolnavi de rinichi care trebuia transportati la Craiova pentru dializa.

In ciuda conditiilor meteorologice (ninsoare abundenta, viscol), o ambulanta Iveco este trimisa la fata locului. Dupa mai putin de o ora, soferul Sorin Voicu anunta prin statie dispeceratul ca masina a ramas inzapezita la intoarcere, undeva intre Puturi si Leu. O masina de deszapezire de la Directia de Drumuri si Poduri este trimisa la fata locului, insa, din cauza caderilor masive de zapada, utilajul nu poate sa faca fata. In plus, lucratorii de la Drumuri si Poduri nu isi prea dau osteneala sa faca treaba ca lumea decit dupa ce conducatorii masinilor inzapezite fac cheta. Nesimtirea este atit de mare, incit pina si soferului ambulantei i se cer bani.

„Viscolea puternic, astfel ca, la nici zece metri in spatele utilajului, zapada se asternea la loc. Abia in jurul orei 11.00 s-a reusit degajarea unei benzi de circulatie, iar salvarea a putut sa se intoarca in Craiova“, a declarat Rodica Marcu, asistenta-sefa de tura. Ora 11.30. Ambulanta ajunge la Spitalul de Urgenta Craiova. Din fericire, bolnavii nu au avut prea mult de suferit din cauza frigului indurat.

Utilajul de deszapezire cade neputincios in sant

Ora 4.05. O ambulanta TV pleaca la Dragotesti ca sa aduca la Spitalul de Urgenta Craiova un bolnav care necesita urgent dializa. Masina ajunge la destinatie, reuseste sa ia bolnavul, insa dupa citiva kilometri, in apropiere de satul Buzduc, trebuie sa opreasca. Drumul este blocat de zapada. O coloana de masini asteapta utilajele de deszapezire. Ca sa cistige timp, soferul incearca sa ocoleasca autoturismele si intra cu masina pe cimp. Autospeciala ajunge pe o portiune de gheata si nu mai poate rula. Soferul anunta dispeceratul ca are nevoie de ajutor. Imediat, la fata locului este trimisa o ambulanta pentru depanare, insa, ghinion, ramine si aceasta inzapezita. Singura speranta a soferilor ramine tot Directia de Drumuri si Poduri. O masina de deszapezire isi face in scurt timp aparitia, insa necazurile nu se sfirsesc aici. Incercind sa ajute ambulanta blocata in cimp, utilajul de deszapezire aluneca intr-un sant de pe marginea drumului, inainte de a apuca sa-si indeplineasca misiunea.

In acest timp, la Serviciul de Ambulanta, agitatie mare. Sefa de tura nu mai conteneste cu telefoanele. Este anuntata Politia din Dragotesti, care, la rindul ei, ia legatura cu viceprimarul. Sint trimisi pompierii ca sa scoata ambulanta din cimp. In jurul prinzului, la fata locului isi fac aparitia si masinile de deszapezire puse la dispozitie dupa lungi asteptari si abia dupa interventii pe la prefectura.

Ora 13.00. Se reia circulatia pe portiunea de drum dintre Dragotesti si Popinzalesti. Bolnavul ajunge in siguranta la Spitalul de Urgenta din Craiova.

In loc de concluzie

„Asta a fost distractia de care au avut parte in noaptea de Revelion echipajele de salvare“, spune cu amaraciune Rodica Marcu, amintindu-si de vremurile bune:

„In cei 30 de ani de cind lucrez la Serviciul de Ambulanta niciodata nu am avut probleme atit de mari ca acum in noaptea de Revelion. Cred ca de vina au fost conditiile meteorologice si lipsa de reactie a celor de la Drumuri si Poduri, care au aratat ca erau total nepregatiti pentru astfel de evenimente“.

Exit mobile version