Acasă Actualitate Anul Nou la Tirgu Jiu intre teroarea petardelor si balul potentatilor

Anul Nou la Tirgu Jiu intre teroarea petardelor si balul potentatilor

Sarbatoarea Anului Nou a adunat in centrul orasului mii de cetateni din Tirgu Jiu. Toata lumea, cu mic, cu mare, a venit sa vada focul de artificii organizat de primarie. Fiecare a incercat sa scape cum a putut de exploziile de petarde care au inceput in jurul orei 16.00 si s-au oprit abia in dimineata de 1 ianuarie. Ca de fiecare data, cei mai solicitati au fost angajatii de la Serviciul de Ambulanta, care au primit urari, dar si injuraturi. Pentru a mai potoli spiritele infierbintate de aburii alcoolului, mascatii au fost nevoiti sa intervina in citeva baruri din municipiu. „Greii“ judetului au petrecut in frunte cu Nicolae Mischie la restaurantul Parc din apropierea consiliului judetean. Oamenii de rind s-au multumit cu o masa in familie si cu focul de artificii pentru care municipalitatea a achitat o factura de 70.000.000 de lei. Chefuri pe cinste au fost in sediile unor partide cum ar fi PD si PNTCD.

Petardele care s-au vindut din belsug pe strazile din Tirgu Jiu si in piete au reprezentat deliciul tinerilor. Ca niciodata in ultimii zece ani, si poate ca in nici un alt oras din tara, Tirgu Jiul a semanat pentru citeva ore cu capitala Libanului. Bucuria focului de artificii a fost tulburata de zecile de petarde care explodau la fiecare secunda. Din nefericire, au existat si trei victime ale petardelor aruncate la intimplare: un barbat a fost ranit la git, un copil la mina, iar un altul a fost lovit in ochi, fiind transportat la Spitalul din Tirgu Jiu.

De asemenea, un Oltcit parcat in centrul orasului a luat foc din cauza citorva petarde aruncate sub roti. Mihai Stoenescu, proprietarul masinii, a anuntat pompierii, care au reusit sa lichideze la timp incendiul, pagubele fiind de 800.000 de lei. Bucuria trecerii in 2003 a fost udata cu sampanie, primarul Florin Circiumaru ciocnind cu citeva zeci de persoane. Aflat la ora 00.00 in centru, Nicolae Mischie s-a patat cu sampanie.

Bal de bal

Mai-marii judetului au petrecut in pas de vals si printre pahare de sampanie la restaurantul Parc din Tirgu Jiu. Pentru a fi impreuna cu presedintele PSD Gorj, Nicolae Mischie, angajatii Consiliului Judetean Gorj au platit 750.000 de lei de familie.

La petrecere au fost prezenti, pe linga sefii PSD Gorj, seful IJP Gorj, comisarul sef Constantin Nicolescu, inspectorul scolar general Nicolae Mergea, subprefectul Eugen Vilceanu, dar si Gheorghe Grivei, seful PNL Gorj, in total aproximativ 360 de persoane. Nicolae Mischie a fost la un moment dat nevoit sa imprumute o partenera de dans, Sanda Mischie fiind antrenata citeva minute bune intr-un vals cu un alt partener. Seful PSD Gorj a spus ca la chef au fost prezenti atit bogati, cit si saraci, nefacindu-se diferenta de clasa. Daca la conferintele de presa nu este prea multa agitatie, in noaptea de Anul Nou, in sediile PD si PNTCD Gorj s-a petrecut pina dimineata.

Trei adolescenti in coma alcoolica

La Serviciul de Ambulanta Gorj, telefoanele nu au incetat sa sune, angajatii fiind felicitati si injurati pentru activitatea din perioada anului. Trei minori, printre care si unul de la Centrul de Plasament din Tirgu Jiu, au depasit masura, fiind adusi in coma alcoolica la spital. Medicul de garda Sorina Guran a declarat ca majoritatea solicitarilor i-au vizat pe tineri. O cerere mai ciudata a venit din partea unei femei care a chemat ambulanta pentru sotul sau, care la trecerea dintre ani a tras un git zdravan de soda caustica. Ambulanta a mai fost solicitata si la o femeie de 66 de ani, care si-a pierdut viata. Cu citeva ore inainte de Anul Nou, Maria Ciobanu, din Sacelu, a fost lovita de un Cielo condus de Florin Neata din Tirgu Jiu. Femeia, care astepta o ocazie sa ajunga la copii, in Tirgu Jiu, pentru a sarbatori Revelionul, a murit pe loc.

Exit mobile version