13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTintele edililor in 2003

Tintele edililor in 2003

Schimbind vechiul calendar din cui cu unul nou, in fata canii de vin si a feliei de cozonac, romanul poate sa viseze la ce-i va aduce 2003. Fara indoiala, toti ne dorim un an mai bun, iar daca ar fi sa se implineasca tot ce si-au pus in gind politicienii craioveni, peste 12 luni, ne putem astepta la adevarate riuri de lapte si miere care sa curga prin fata casei. In apartamente vom sta departe de caloriferele supraincalzite fara sa platim jumatate din leafa la intretinere, pentru o adeverinta eliberata de primarie nu vom mai astepta doua saptamini, iar noaptea putem merge linistiti prin mahalalele Craiovei, pentru ca politia va veghea pentru binele nostru.
La finele acestui an nu putem decit sa tragem linie si sa spunem ca mama lui Ion Creanga: „ Cele rele sa se spele, cele bune sa se adune“ si sa speram ca dorintele celor care ne conduc sa se realizeze pentru ca si noi, cei care i-am votat in 2000, sa o ducem mai bine.

Ilie Stefan (consilierul premierului Adrian Nastase si secretar de stat in Ministerul Administratiei Publice): „Ca si coordonator al programului national <<Lapte si corn>>, sper ca in 2003 sa extindem aceasta actiune si la prescolari. Imi mai doresc ca anul viitor sa reusim rentabilizarea celor 18 termocentrale din tara, modernizarea sistemului de termoficare a oraselor si diminuarea pierderilor. Astfel, ar scadea pretul la gigacalorie, iar populatia ar avea mai multa caldura in locuinte si ar plati mai putin“.

Ion Calin (secretar de stat in Ministerul Administratiei Publice): „In 2003 vreau sa finalizez ceea ce am inceput in 2000 si 2001. Am fost angajat in citeva programe guvernamentale foarte importante. Pe unele le-am finalizat cu succes, iar altele trebuie finalizate. Astept in 2003 accelerarea reformei din administratia publica locala, care este foarte importanta pentru primirea Romaniei in Uniunea Europeana“.

Petre Petrescu (vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj): „Imi doresc de la 2003 sa-mi mearga ca-n 2002. Anul care se va incheia peste citeva zile a fost unul greu, dar am terminat cu bine. Sper sa am mai putine probleme si mai mult timp liber“.

Elena Serbanoiu (subprefect de Dolj): „Ca reprezentant al guvernului in teritoriu, nu pot sa-mi doresc altceva decit finalizarea legilor proprietatii. Ma refer aici la legile fondului funciar (Legea 18 si Legea 1) si la Legea 10, privind casele nationalizate. Sper ca 2003 sa le aduca oamenilor cit mai multe titluri de proprietate. Ca si cetatean al Craiovei, imi doresc sa se schimbe foarte multe in calitatea serviciilor oferite locuitorilor orasului. Dar stiu ca asta nu se va intimpla decit peste doi ani, dupa alegeri“.

Antonie Solomon (viceprimar al Craiovei): „Imi doresc sa reusesc sa fac mai multe in Craiova si sa ma ridic la pretentiile locuitorilor. Dumnezeu sa ma ajute si sa-mi dea putere pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de noi. Partidul din care fac parte, PSD, este partidul celor multi si neajutorati. Sper sa reusim sa-i ajutam mai mult in 2003“.

Alexandru Dananae (seful Politiei Municipiului Craiova): „Doresc pentru Politia Municipiului Craiova sa fie mai competenta, mai prompta, sa aduca mai multa liniste si ordine orasului si sa aiba mai mult sprijin din partea cetatenilor. De asemenea, mi-as dori mai putine evenimente neplacute, iar cele care nu pot fi prevenite sa fie rezolvate cu maximum de promptitudine“.

Claudiu Manda (vicepresedinte pe tara al organizatiei de tineret PSD): „Sper sa dovedim ca Directia Judeteana de Tineret si Sport Dolj este una dintre cele mai bine organizate din tara, iar pe plan politic imi doresc sa-mi formez echipa de care am nevoie pentru a conduce cit mai bine organizatia de tineret a PSD“.

Cornel Boiangiu (deputat PNTCD de Dolj): „In primul rind, doresc sa-mi termin doctoratul, pentru ca nu am avut timp sa-mi sintetizez lucrarea. Pe plan politic, mi-as dori sa vad crestin-democratia in Parlamentul Romaniei, ca fiind singura alternativa la actuala guvernare. Un motiv in plus pentru realizarea acestui lucru este ca in spectrul politic romanesc toate partidele au orientare de centru-stinga, in timp ce PNTCD-ul are orientare usoara spre dreapta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS