Acasă Actualitate Unitatile de alimentatie publica din Mehedinti vor fi inchise

Unitatile de alimentatie publica din Mehedinti vor fi inchise

Inspectia Sanitara de Stat Mehedinti intentioneaza sa intensifice controalele igienico-sanitare in unitatile de productie si comercializare a produselor din carne si preparate din carne, dulciuri si alte produse care sint frecvent comercializate in aceasta perioada. De asemenea, vor fi controlate si unitatile care organizeaza mese festive cu ocazia Craciunului si a Anului Nou. Vor fi verificate: detinerea autorizatiilor sanitare de functionare, alimentarea cu apa potabila curenta, aprovizionarea cu substante detergente si dezinfectante in cantitati suficiente. Totodata, se va urmari dotarea cu spatii frigorifice, prevazute cu posibilitati de control si inregistrare a temperaturii, si pastrarea probelor de mincare timp de 48 de ore la o temperatura de patru grade Celsius, in spatii frigorifice.

Populatia trebuie sa se prezinte la medic de la primele simptome

Potrivit medicului Aurel Stanciu, inspector-sef la Inspectia Sanitara Mehedinti, acolo unde se vor constata deficiente, vor fi aplicate sanctiuni contraventionale, iar in cazul unor abateri grave de la normele in vigoare va fi suspendata activitatea unitatii, putindu-se merge pina la retragerea autorizatiei sanitare de functionare:

„Vom demara actiuni de informare a populatiei in privinta riscurilor pentru sanatate prezentate de: consumul de produse alimentare din surse nesigure (din surse neautorizate sau fara certificat sanitar-veterinar de atestare a efectuarii examenului trichineloscopic pentru carnea de porc sau de vinat); achizitionarea de produse alimentare avind termenul de valabilitate expirat; utilizarea de oua crude pentru prepararea de creme si maioneze; ignorarea regulilor de igiena la pregatirea alimentelor; neprezentarea, in cazul aparitiei primelor simptome de imbolnavire, ca urmare a consumului de alimente nesigure, la unitatile sanitare.

Abaterile constatate cu ocazia actiunilor de inspectie vor fi aduse la cunostinta populatiei, in vederea avertizarii acesteia asupra posibilelor riscuri de imbolnavire“.

Exit mobile version