Acasă Actualitate Bradul de Craciun – un lux

Bradul de Craciun – un lux

Mai putin de o saptamina ne desparte de Sarbatoarea Nasterii Domnului si fiecare dintre noi a inceput deja cautarea bradului perfect. In judetul Olt, pentru ca Directia Silvica nu si-a dat inca girul pentru comercializarea brazilor, Piata Zahara din Slatina a fost acaparata de diversi comercianti veniti din toate colturile tarii.

Cel mai mic brad – 100.000 de lei

Marian Verescu este din Harghita si a venit la Slatina sa comercializeze brazi deoarece stie ca in sud merge bine afacerea: „Stiu ca aici nu este un teren propice pentru cresterea brazilor. Eu i-am adus pe ai mei din munti. Sint brazi de stinca, adevarati“. Marian Verescu a sosit in municipiu la sfirsitul saptaminii trecute si deja a vindut peste 100 de brazi. Pretul lor variaza intre 100.000 si 200.000 de lei, in functie de inaltime, dar nimic nu e batut in cuie. „Daca vad omul mai amarit, un pensionar sau altcineva, il dau si mai ieftin. Da’ acum, fiind la inceput, incerc sa tin cit mai mult de pret. Dupa o saptamina, vad eu…“.

In Piata Zahana au aparut luni si comerciantii autohtoni. Eugen Albu este din Toplita si a venit la Slatina pentru ca stie ca aici este cel mai bun loc de vinzare a brazilor din judet. „Aici are lumea bani. Sint citeva fabrici care merg inca bine si oamenii care lucreaza in ele nu o duc chiar foarte rau. Fiecare vrea sa aiba un brad de Craciun in casa. Cine stie, cu ceva noroc, poate ca-l vor cumpara de la mine“, a spus el.

Impodobirea bradului de Craciun – citeva sute de mii de lei

Produsele care sint nelipsite la impodobirea bradului de Craciun au si in acest an preturi destul de mari pentru majoritatea romanilor. Beteala costa intre citeva mii de lei bucata si poate ajunge la zeci de mii de lei. Globurile cele mai mici costa 5.000 de lei bucata, dar se pot cumpara si cu 20.000-30.000 de lei. Pretul unei instalatii de lumini este de minimum 150.000 de lei. Varietatea bomboanelor face ca si pretul lor sa fie pe masura. In general insa, o cutie de bomboane poate fi cumparata cu 50.000 de lei, iar pretul poate creste. Pretul total al impodobirii unui brad de Craciun reprezinta si in acest o problema deloc de neglijat, care lasa buzunarul fiecarui roman mai gol cu cel putin citeva sute de mii de lei.

Exit mobile version