10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalele din Mehedinti vor lucra in regim de garda

Spitalele din Mehedinti vor lucra in regim de garda

• Nu vor fi internate decit urgentele • Spitalul Judetean a ramas marti fara combustibil pentru incalzire

In perioada Sarbatorilor de iarna, in toate unitatile medicale mehedintene se va lucra in regim de garda. Aceasta decizie a fost luata in urma intilnirii dintre conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Mehedinti si cele ale spitalelor.

Directorul DSP Mehedinti, dr. Stelica Ciobotea, a spus ca au fost stabilite si masurile de aprovizionare a unitatilor sanitare cu medicamente, alimente si agent termic:

„Zi si noapte, in unitatile medicale din judet vor fi prezenti un medic si cadrele sanitare, care vor asigura numai urgentele. Avind in vedere ca este sfirsit de an si cunoscind situatia din spitale, am hotarit sa nu se mai faca internari nejustificate, ci doar urgentele; restul se va trata acasa, in ambulatoriu. Am cerut graficele de functionare in perioada de Sarbatori si am hotarit un grafic comun. La Directia de Sanatate Publica se va lucra in regim de garda si in orice moment vor raspunde un ofiter de serviciu si unul dintre directori. Orice eveniment de pe raza judetului poate fi semnalat la numarul de telefon 32.36.80“.

Pentru ca hrana nu este bogata in calorii, pacientii sint asteptati cu mincare de acasa

Potrivit reprezentantilor DSP Mehedinti, Institutul Judetean de Medicina Legala va avea un program similar cu celelalte unitati sanitare.

„Am stabilit si aici un orar de functionare, avind in vedere ca de Sarbatori se lasa cu surprize, dupa chefuri. Tot in regim de garda se va lucra si la Centrul de recoltare a singelui, pentru a se asigura necesarul de singe. Spitalul Judetean a primit necesarul de medicamente si hrana, insa mincarea nu este atit de bogata in calorii. Avind in vedere ca se apropie Sarbatorile, pacientii vor avea cu siguranta mincare de acasa“, a mai spus dr. Stelica Ciobotea.

Spitalul Judetean Mehedinti s-a confruntat cu o situatie deosebita marti, cind a fost nevoie de combustibil usor, in valoare de 200 de milioane de lei, pentru incalzire. Situatia a fost rezolvata datorita interventiei prefectului Dan Trancota, banii necesari fiind virati catre Regia Autonoma LOTUS si de aici la SNP PETROM Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS