10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Numarul de proiecte SAPARD va creste in 2003

Anul viitor vor fi depuse 32 de proiecte in cadrul programului agricol SAPARD, insumind aproximativ 600 de miliarde de lei. Presedintele Consiliului Judetean Olt, Marin Ionica, a spus ca mai mult ca sigur nu vor fi aprobate toate cele 32 de proiecte care se vor depune: „Din numarul total de proiecte, noi speram ca se vor aproba si vor beneficia de finantare europeana macar 18“.

(M.M.)

Sedii noi de primarii in Olt

18 sedii noi de primarii si consilii locale vor fi date in folosinta anul viitor in judetul Olt. Consiliul Judetean Olt va aloca pentru finalizarea lucrarilor intre 500 si 700 de milioane de lei. Printre primariile care se vor muta la anul intr-un sediu nou se numara cele din comunele Seaca, Priseaca si Curtisoara. Sediul Primariei Curtisoara va fi in fostul IAS Schitu-Greci, care a fost ulterior cumparat, reparat si modernizat.

(M.M.)

Epidemie de viroze respiratorii

Sectia de pediatrie a Spitalului din Tirgu Jiu a devenit neincapatoare pentru avalansa de cazuri de viroze respiratorii. „Inregistram, in medie, 20 de internari pe zi, dintre care 80% sint viroze respiratorii. Acestea sint destul de contagioase, iar formele de manifestare sint foarte urite. Uneori, copiii nu fac febra, iar parintii lor nu-si dau seama ce au“, a spus Dumitru Butulescu, seful Sectiei pediatrie.

(C.C.)

Familie intoxicata cu monoxid de carbon

Politistii din comuna Iancu Jianu, judetul Olt, l-au gasit decedat in locuinta sa pe Constantin T., de 56 de ani, pe 7 decembrie. In aceeasi camera cu el, pe podea, au mai fost gasite in stare de coma sotia acestuia, Maria T., de 53 de ani, si mama ei, Dumitra T., de 81 de ani. Din cercetarile efectuate s-a stabilit ca acestia uitasera cu o seara inainte trei vase cu mincare pe plita sobei, care erau carbonizate. Cele doua femei au fost transportate la Spitalul din Bals pentru ingrijiri medicale, ele fiind intoxicate cu monoxid de carbon.

(M.M.)

Pompieri chemati sa stinga o roata de autobuz

Pompierii gorjeni au fost solicitati ieri sa stinga o roata de autobuz intr-o statie aflata in apropiere de Piata Centrala din Tirgu Jiu. Dintr-una din rotile autobuzului a inceput sa iasa un firicel de fum, aceasta fiind fortata pe o pata de ulei. Unul din cetatenii care se aflau in statie a sunat imediat la pompieri, acestia vazindu-se nevoiti sa se intoarca din drum. In acest an, pompierii gorjeni au mai fost chemati sa stinga o oala cu fasole si una cu castane.

(E.M.)

Jaf la… farmacie!

Nicolae S., din comuna Dobroteasa- Olt a reclamat la politie, zilele trecute, ca autori neidentificati au sustras din farmacia SC Cristal Dor SRL medicamente in valoare de 67 de milioane de lei. Cercetarile politistilor au stabilit ca autorul spargerii este Constantin P., de 31 de ani, din Rimnicu Vilcea. In prezent, acesta este cercetat pentru a i se stabili intreaga activitate infractionala.

(M.M.)

NATO si INTERPOL au fost oprite la Vama Portile de Fier I

Constantin Marinel Rosu, de 14 ani, din Drobeta Turnu Severin a fost depistat de vamesii de la Portile de Fier I, la sfirsitul saptaminii trecute, in timp ce incerca sa introduca in tara doua spray-uri paralizante. Tinarul avea asupra lui, la trecerea prin punctul de trecere a frontierei, doua tuburi cu spray, marcile NATO si INTERPOL. Luat la intrebari de autoritati, tinarul a declarat ca a primit cele doua spray-uri de la cetateanul iugoslav la care a lucrat. Cele doua tuburi au fost confiscate de vamesi. Rosu Constantin Marinel nu va fi tras la raspundere penala, deoarece este minor, dar a fost trecut in baza de date a punctului de frontiera.

(F.L.)

Inspectorii metrologi – cu ochii pe benzinarii

Directia Regionala de Metrologie Legala Craiova (DRML) a primit din Germania un laborator mobil pentru verificarea distribuitoarelor de produse petroliere. Este vorba despre un automobil Ford echipat cu instalatii cu vase etalon, cu ajutorul caruia inspectorii vor putea sa se deplaseze la orice benzinarie pentru a identifica pe loc eventualele cazuri in care cumparatorul este tras pe sfoara, livrindu-i-se mai putin combustibil decit plateste. „Laboratorul mobil va intra in functiune in cursul acestei luni si va deservi toata zona Olteniei. Livrarea echipamentului a fost posibila datorita unui contract de colaborare existent intre Directia de Metrologie Legala Craiova si o institutie similara din Germania“, a precizat Victor Mustafa, directorul DRML Craiova.

(S.T.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS