5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaiatul lui Fisica este de 12 ani primar

Baiatul lui Fisica este de 12 ani primar

Emil Catanoiu, in virsta de 40 de ani, de 12 ani primar al comunei Capreni-Gorj, deconspira secretul mentinerii sale in functie: „Nu stiu de ce ma aleg pe mine, ca eu nu le promit nimic. Dupa atitia ani de primarie, ce as putea sa le mai zic? La alegerile trecute am afisat numai lista de consilieri cu care am vrut sa lucrez si, din 12 candidati, m-au ales tot pe mine. Cind am venit in comuna in urma cu 14 ani, ca viceprimar, nu eram insurat. M-am insurat cind eram primar si m-a cununat secretarul. Au vazut ca m-am asezat la casa mea si ca ma port frumos cu toti oamenii. Nimeni nu vine la primarie daca nu are vreun of si nu trebuie sa-l iei in ris pe om doar pentru ca ti se pare ca problema lui nu e importanta. Cind pot, ii ajut, chiar daca uneori nu mai e treaba primariei. Sa-i trimit pe toti la judecata? Cu ce bani, ca unii abia pot trai de pe o zi pe alta!“

Adversarul politic al primarului a fost popa Mitrache

In Satul Nou, Capreni, Cetate, Dealul Spirii, Cornetu, Bratesti, Alunis, Lunguceni, sate risipite pe coastele dealurilor din jur, traiesc 2.500 de oameni. Toti se uita la baiatul lui Fisica din Cetate, Emil Catanoiu, ca la propriul lor copil deoarece il stiu de pe vremea cind era flacau. La primele alegeri libere din 1992, actualul primar l-a avut ca adversar in campania electorala pe popa Mitrache din comuna si a cistigat fara probleme. Oamenii s-au gindit ca nu se facea sa-i ceara preotului- primar titlul de proprietate si nici sa duca mortul la primarie pentru slujba de inmormintare.

Desi si-au bagat gaz in comuna, satenii se incalzesc tot cu lemne

In 1996, la initiativa primarului si cu bani de la buget, a inceput construirea unei retele de distributie a gazului metan in sase din cele opt sate ale comunei.

Dupa doi ani, lucrarea s-a sistat din cauza ca se terminasera banii, dar s-a reluat in 1999. Reteaua de distributie, care a costat noua miliarde, are 20 de kilometri si este functionala, insa DISTRIGAZ SUD Tirgu Jiu solicita tot felul de acte pentru a da aprobarea. Primarul spera ca, de Anul Nou, satenii sa poata renunta la lemne pentru ca altfel e pacat de citi bani s-au cheltuit cu lucrarea.

Deputatul liberal Andrei Chiliman are radacini la Capreni

Nimeni nu-si mai aducea aminte de proprietarul conacului din Capreni, dar anul trecut mostenitorii boieroaicei Capreanca au cerut cele 200 ha de teren, avind acte in regula.

„Din toata suprafata revendicata, mostenitorii au primit doar 14 ha, iar pentru restul urma sa fie despagubiti. Pentru pamintul din curtea conacului, Marcel Chiliman, unul dintre nepotii Caprencei si tatal deputatului Andrei Chiliman, s-a judecat doi ani cu primaria. Intr-un final, deputatul li-

beral a renuntat in numele tatalui sau si a lasat bucata de pamint Centrului de Sanatate construit pentru sateni“, a spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS