Acasă Actualitate Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pentru Codul Muncii

Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pentru Codul Muncii

Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pentru proiectul de lege privind Codul Muncii in data de 9 decembrie, intr-o sedinta comuna a celor doua Camere, a anuntat ieri ministrul muncii, Marian Sirbu, dupa o intilnire cu senatorii din grupul social-democrat si umanist. Potrivit liderului acestui grup, Ion Solcanu, o decizie clara in privinta datei la care va avea loc sedinta parlamentului urmeaza sa fie stabilita de conducerile celor doua Camere.

Grupul social-democrat si umanist va sustine proiectul legii Codului Muncii, a afirmat Solcanu. La intilnirea cu senatorii, ministrul a facut o prezentare a actului normativ, care urmeaza sa fie trimis spre studiu parlamentarilor in cursul zilei de astazi. Eventualele observatii ale parlamentarilor vor fi discutate, in aceasta saptamina, cu reprezentantii ministerului, a mai spus Solcanu.

Potrivit articolului 113 din Constitutie, guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, reunite in sedinta comuna, pentru un program, o declaratie de politica generala sau pentru un proiect de lege. Cabinetul este considerat demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei sau a proiectului de lege, este votata de majoritatea parlamentarilor. Proiectul de lege privind Codul Muncii a fost adoptat in sedinta de guvern din 30 mai.

Decizia de asumare a raspunderii guvernului in fata celor doua Camere parlamentare pentru noul Cod al Muncii a generat controverse, atit sindicatele si oamenii de afaceri, cit si reprezentantii unor partide politice apreciind ca actul normativ are o importanta prea mare pentru a nu fi dezbatut in parlament. Ministerul Muncii si partenerii sociali au ajuns, duminica la o forma acceptata de comun acord a proiectului noului Cod al Muncii.

Exit mobile version