10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScandal pentru locuinte sociale la Craiova

Scandal pentru locuinte sociale la Craiova

• Peste 18.000 de craioveni au depus cereri pentru locuinte sociale • Doar 1.800 dintre ei sint pe lista de prioritati • Prefectura Dolj a decis infiintarea unei comisii de control, dupa ce mai multi nemultumiti au spus ca locuintele se dau pe spaga

Acordarea locuintelor sociale in Craiova si presupusele spagi care se dau pentru un loc mai in fata pe lista de prioritati risca sa degenereze intr-un scandal. Autoritatile doljene au dispus ieri infiintarea unei comisii de control care sa verifice la singe modul in care sint intocmite dosarele de ancheta sociala, precum si permutarile care au loc pe liste. Situatia este cu atit mai incordata cu cit in presa au aparut nenumarate sesizari despre modul in care Primaria Craiova repartizeaza aceste locuinte, pe baza unor criterii care se schimba de la an la an. Astfel, daca cineva se afla, in urma cu doi ani, pe un loc fruntas, are toate sansele ca in prezent sa se regaseasca in coada listei de prioritati, dupa ce criteriile de acordare a locuintelor au fost modificate de citeva ori.

Viceprimarul Solomon ameninta cu demascarea „mafiei spagilor“ din primarie

Bataia pentru un loc fruntas este cu atit mai inversunata cu cit, la sfirsitul acestui an si in primul semestru al anului viitor, se vor da in folosinta sute de apartamente noi, construite cu fonduri alocate de Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL). Cu toate acestea, numarul solicitantilor este de zece ori mai mare, intrucit in oras nu s-a mai construit aproape nimic in ultimii 12 ani. Viceprimarul Antonie Solomon, care este si vicepresedintele comisiei de locuinte sociale, a facut o declaratie de presa in urma cu doua zile, prin care anunta ca isi da demisia din aceasta functie si ca va face dezvaluiri senzationale in legatura cu „mafia spagilor“ din primarie.

„Stocul de locuinte in prezent este zero. Sint peste 18.000 de cereri inregistrate la secretariatul comisiei din care fac si eu parte, iar 1.800 au fost aprobate de consiliul local, la prioritati. La acestea se adauga 170 de familii evacuate din casele retrocedate fostilor proprietari sau mostenitorilor acestora. Anul viitor, in ianuarie sau februarie, vom da in folosinta 120 de locuinte ale MLPTL si inca 256 de locuinte sociale pentru tineri pina in 35 de ani“, a precizat Antonie Solomon.

„Daca se descopera nereguli majore, comisia de locuinte va fi dizolvata“

Prefectul de Dolj, Cornel Mondea, a declarat ca a luat aceasta masura deoarece s-a saturat sa primeasca in audiente oameni scandalizati de modul in care Primaria Craiova face imparteala locuintelor: „In ultimele doua saptamini, in zilele de audienta s-au prezentat la prefec-tura mai multe persoane care au semnalat ca lista de prioritati pentru locuintele sociale din cartierul Craiovita Noua nu a fost intocmita corect. In acest sens, am emis un ordin al prefectului prin care se dispune verificarea, prin sondaj, a modului in care s-a intocmit lista de prioritati. Comisia de control este formata din sefii comisiilor de audit de la Directia de Finante, Prefectura Dolj, Consiliul Judetean si Primaria Craiova. Daca se descopera nereguli majore, comisia de locuinte va fi dizolvata, iar dosarele -reanalizate. Pe primarul Bulucea l-am instiintat deja de masura luata, ordinul urmind sa fie facut public in sedinta de miine (astazi n.r.) a PSD Dolj“.

Primarul Vasile Bulucea, presedintele comisiei de locuinte sociale, nu a putut fi contactat pina la ora inchiderii editiei, edilul-sef al Craiovei aflindu-se in concediu de recuperare in statiunea Ola nesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS