17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazie in scolile severinene

Razie in scolile severinene

• 15 persoane au fost retinute pentru cercetari • Asupra unui tinar a fost gasit un cutit cu o lama de 20 cm

Politistii au efectuat, in seara de 13 noiembrie, o razie in jurul unitatilor de invatamint din Drobeta Turnu Severin, actiune al carei scop a fost de a intimida gastile de cartier care si-au facut simtita prezenta in ultima vreme, in apropierea acestor institutii. Au fost retinute, pentru cercetari, 15 persoane care nu-si justificau prezenta in jurul scolilor din municipiu. Potrivit purtatorului de cuvint al IJP Mehedinti, inspector principal Christian Ciocan, actiunea va continua si in zilele urmatoare: „Aceasta misiune vine ca urmare a incidentelor petrecute in Capitala, dar si la citeva institutii de invatamint din Drobeta Turnu Severin, unde mai multe gasti de tineri au tulburat cursurile si le-au cerut bani si bunuri elevilor “. Razia politistilor severineni a fost efectuata in imprejurimile Scolilor generale nr. 14, nr. 15, Colegiului Pedagogic, Liceului „Gheorghe Titeica“, Scolii Ajutatoare si nu numai. Severinenii considera ca astfel de actiuni ar trebui sa fie facute mult mai des pentru ca elevii sa nu mai aiba parte de evenimente nedorite.

Inspectoratul scolar va inainta un raport catre minister

In timpul raziei din municipiu a avut loc si un incident. Patrula de ordine publica a jandarmilor, care se afla la Scoala nr. 6, din Drobeta Turnu Severin, a depistat doua persoane in incinta scolii – Claudiu Alin Cioaca, de 17 ani, si Cornel Poiana, tot de 17 ani, ambii din municipiu. Pentru ca acestia nu erau elevi si se aflau sub influenta bauturilor alcoolice, jandarmii i-au perchezitionat.

Asupra lui Claudiu Alin Cioaca s-a gasit un cutit cu o lama de 20 de centimetri. „Fapta constituie infractiune, iar cele doua persoane au fost predate la Politia Drobeta Turnu Severin, pe baza de proces-verbal, in vederea finalizarii cercetarilor“, a spus lt. col. Vasile Erceanu, seful de stat major al Comandamentului Judetean de Jandarmi Mehedinti. Potrivit inspectorului general adjunct Stelian Petrescu, de la ISJ Mehedinti, in perioada urmatoare va fi realizat un raport privind asigurarea masurilor de securitate din scolile judetului, care va fi trimis catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS