6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePlutonierul Laba si furtul bradului cel alb

Plutonierul Laba si furtul bradului cel alb

Cu citiva ani in urma, in curtea primariei, chiar aproape de intrarea in cladire, se afla un brad alb. Copacul falnic sa tot fi avut vreo 20 de ani si era mindria satenilor. In fiecare iarna era impodobit cu globulete, uneori chiar si beculete colorate, spre bucuria copiilor care luau nametii in picioare pentru a se aduna seara in jurul lui, in perioada Craciunului. Doar ca, intr-o iarna, s-a intimplat pe neasteptate minunea.

Mai erau citeva zile pina la sarbatoarea Nasterii Domnului de la sfirsitul anului 1995. Satenii, care cum ii tinea buzunarul, incercau sa faca micutilor o bucurie, impodobind, fiecare dupa puteri, cite un brad de Craciun.

Acelasi gind il batea si pe primar – ce pusese la cale sa impodobeasca bradul din fata primariei cum n-a fost niciodata atit de frumos.

Doar ca, intr-o dimineata, ia-l de unde nu-i. Bradul cel alb fusese furat de cineva – nu tot, ci doar virful, cam cit ar fi intrat intr-o casa. Localnicii, suparati nevoie mare, au intrebat in stinga si-n dreapta, seful de post – vestitul plutonier Ion Laba – intreprinse si el o serie de investigatii a la Sherlock Holmes, dar nimeni nu stia cine ar fi fost atit de hapsin incit sa macelareasca mindrete de copac.

Trecu Craciunul, trecu si Revelionul. Cam dupa Sfintul Ion, surpriza: bradul cel alb aparu. Si nu oriunde, ci… infipt in zapada, chiar in curtea postului de politie.

Banuind ei ceva, satenii au inceput sa-l cam ocoleasca pe reprezentantul legii din localitate. Doar ca pe primar nu l-a mai rabdat inima si, intr-o zi, l-a chemat pe seful de post la el. „Bine ma, Ioane, cum ai putut, ma, sa tai frumusete de brad din fata primariei, chiar nu ai gasit alt pom de Craciun pentru impodobit?“, l-a luat primarul Ionel Popescu la „trei pazeste“ pe plutonierul Laba. Cel din urma, simtindu-se cu musca pe caciula, a soptit cu o voce abia auzita doar atit: „Nu eu, Floarea, nevasta-mea…“.

O fi fost adevarat, n-o fi fost, satenii asa si-l amintesc pe seful de post Ion Laba, drept hotul bradului din fata primariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS