16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLipsa materialelor de dializa - vina directorilor de spitale

Lipsa materialelor de dializa – vina directorilor de spitale

Directorii spitalelor si sefii sectiilor de dializa sint responsabili pentru lipsa materialelor necesare acestui tratament in centrele pe care le conduc, a declarat ieri Iulian Popescu, directorul general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). El a precizat ca, de citeva zile, directorul Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova, Firmilian Calota, ameninta conducerea CNAS ca 110 bolnavi nu vor mai putea fi tratati pentru ca unitatea nu a primit banii necesari pentru materialele de dializa.

Directorul CNAS sustine ca afirmatia directorului de spital nu este reala, unitatea sanitara primind doua miliarde de lei pentru activitatea de dializa, in conditiile in care necesarul este de un miliard de lei. Mai mult, „furnizorii care au cistigat licitatia pentru materialele medicale necesare dializei sint in drum spre Craiova“, a adaugat Popescu. Totodata, directorul general al CNAS a precizat ca bolnavii cu insuficienta renala trebuie sa stie ca exista bani pentru tratamentul lor, astfel incit sa-i traga la raspundere pe medicii care le spun ca nu mai pot face dializa din lipsa banilor sau a materialelor medicale.

Licitatia electronica dauneaza grav comisioanelor (spagii)

Achizitionarea prin sistem electronic a medicamentelor, reactivilor si a materialelor sanitare i-a nemultumit mai ales pe acei doctori care pierd astfel comisioanele date de unele firme pentru promovarea produselor lor, a spus ieri Daniela Bartos, ministrul sanatatii. Ea a raspuns astfel unor medici de la Centrul de dializa din Brasov, care au anuntat ca unitatea sanitara ar putea fi inchisa din lipsa de materiale. In cazul in care in centrul de dializa din Brasov nu mai exista materiale inseamna ca exista o problema la nivelul conducerii unitatii sanitare, a mai spus ministrul sanatatii. „Ne asteptam ca reclamatii de acest gen sa apara in mai multe sectoare, mai ales acolo unde au fost deranjate interesele anumitor persoane“, a adaugat aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS