Acasă Actualitate Copiii strazii din Gara Turnu Severin au dat foc acoperisului unui bar

Copiii strazii din Gara Turnu Severin au dat foc acoperisului unui bar

„Daca nu erau oamenii astia cu stingatoarele, iesea rau de tot!“

Un incendiu a cuprins ieri- dimineata, la ora 8.20, acoperisul unui café-bar din apropierea Garii din Drobeta Turnu Severin.

Cladirea apartine statiei CFR, dar in prezent este inchiriata mai multor societati comerciale, care presteaza aici servicii de alimentatie publica si turism.

Focul a izbucnit in podul barului si a fost aprins, dupa primele cercetari ale pompierilor, de copiii fara adapost, care se retrag in fiecare noapte in podul cladirii de linga gara.

Podul barului nu este inchis in partea dinspre Parcul Rozelor si astfel cei care nu au un acoperis deasupra capului pot intra foarte usor inauntru. Pompierii au gasit citeva haine, iarba si citeva materiale combustibile, care au fost folosite, pentru incalzire.

„Am auzit si cu o seara inainte zgomote in pod“

Pentru stingerea flacarilor au actionat atit pompierii, cit si persoanele care se aflau in gara. „Am ajuns destul de repede la locul incendiului, ceea ce a dus la stingerea rapida. Ne-au ajutat mult si cetatenii care se aflau in gara si care au venit cu stingatoare. Daca nu se intervenea la timp, in mai putin de o jumatate de ora lua foc tot acoperisul si exista pericolul ca incendiul sa se extinda la toate cladirile din apropiere“, a spus maiorul Ion Iovan, de la Grupul de Pompieri „Drobeta”.

Barul apartine SC EURO Tours Drobeta SRL. Mariana Beicus, angajata a societatii, a spus ca doreste ca autoritatile locale sa ia masuri cu copiii strazii, pentru ca nu este pentru prima data cind au probleme cu acestia.

„Am auzit si cu o seara inainte zgomote in pod si i-am spus patronului. Era insa intuneric afara si nu am vazut nimic. Seara, cind am inchis, nu era nimic in priza, iar dimineata a izbucnit focul. Daca nu erau oamenii astia cu stingatoarele, sa sara repede, iesea rau de tot“.

Pompierii severineni n-au reusit sa-i gaseasca pe cei care au dat foc podului si au solicitat sprijin politistilor.

Exit mobile version