Acasă Actualitate Ca sa stii ce maninci, trebuie sa fii poliglot!

Ca sa stii ce maninci, trebuie sa fii poliglot!

Craiovenii din cartierul 1 Mai nu prea stiu ce maninca. Nu pentru ca ar avea probleme de vedere sau de degustare, ci pentru ca mai toate buticurile au in galantare marfa fara etichete lamuritoare privind compozitia sau marfa „straineza“ fara traducere.

Oferta e bogata si „internationala“: maioneza frantuzeasca, ficat de pasare unguresc, spate de pui polonez… Asta daca te bazezi pe lamuririle pe care ti le da vinzatoarea sau daca esti poliglot, pentru ca altfel n-o sa stii niciodata sigur ce ai bagat in sacosa si ce ai mincat la prinz.

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au constatat aceste lucruri in controlul pe care l-au facut ieri in unitatile comerciale din cartierul 1 Mai.

Prima vizata a fost unitatea nr. 9 a SC ALIA SA. Vinzatoarea a explicat ca in pungile marcate in franceza, italiana si in ungureste se afla pipote, spate si ficat de pui. Maioneza avea, de asemenea, nevoie de traducere.

Margarina „calda“ si lapte inghetat

La SC DAUREX SRL, desi produsele erau romanesti, etichetele privind compozitia cirnatilor si a pastei de mici lipseau cu desavirsire. Semne de intrebare ridica si o parte din marfa gasita la SC MULTISENS IMPEX SRL, unde vegeta expusa nu avea documente de provenienta.

La ENRIAR IMPEX SRL, problema o constituiau conditiile de pastrare a marfurilor. Margarina, precum si un stoc considerabil de oua erau expuse pe tejghea, la temperatura camerei, in timp ce laptele era deja inghetat, „lucru deloc indicat daca vrem sa isi pastreze proprietatile“, cum a spus inspectorul de specialitate, Ilie Rosoga. La SC KALO 2000 SRL se comercializau numai oua, care, „desi erau proaspete, nu erau inscriptionate potrivit normelor intrate in vigoare“, a spus Camelia Rosoga, inspector de specialitate.

In functie de neregulile constatate, unitatile controlate vor primi amenzi cuprinse intre doua si zece milioane de lei.

Exit mobile version