10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSimularea viceprimarului s-a transformat in realitate

Simularea viceprimarului s-a transformat in realitate

Ninsoarea care a inceput sa cada pe raza judetului Olt ieri-dimineata, in jurul orei 4.00, a pus pe jar autoritatile locale si judetene. Pe toate drumurile judetene s-a intervenit acolo unde a fost necesar cu utilaje de deszapezire pentru degajarea partii carosabile, precum si cu materiale antiderapante pe portiunile aflate in panta.

In municipiul Slatina, planurile viceprimarului Marin Postolache de a face chiar ieri o simulare de interventie in caz de ninsoare au fost depasite de realitate. „Culmea e ca tocmai pentru astazi (joi – n.r.) planificasem o simulare si voiam sa-i iau pe angajatii primariei si ai SALUBRIS pe nepregatite. Numai ca, pe la ora 4.00, m-a sunat ofiterul de serviciu al primariei si mi-a spus sa ma uit pe fereastra pentru ca afara… chiar ninge“.

Dupa spusele viceprimarului, interventia pe strazile municipiului a inceput in jurul orei 6.00, cu doua autospeciale si sase tractoare cu plug. Marin Postolache a spus ca ieri au fost scosi la munca si cei aproximativ 70 de beneficiari ai ajutorului social din partea primariei. El a precizat ca pe strazile in panta s-a intervenit cu sare si cu nisip. La rindul sau, comandantul Politiei Rutiere Slatina, Nicolae Caramizaru, a spus ca agentii de circulatie au iesit in strada pentru a fluidiza circulatia inca de la primele ore ale diminetii. Acesta a precizat ca, pina la orele prinzului, nu se inregistrase nici un accident rutier pe raza municipiului, in schimb se produsesera patru tamponari cauzate de neadaptat vitezei la conditiile dificile de trafic.

Pentru aceasta iarna, Primaria Slatina a inchiriat de la citeva societati comerciale doua buldozere, un autogreder si o vola mare pentru zonele mai greu accesibile sau pentru interventii in caz de caderi abundente de zapada. De asemenea, are in stoc aproximativ 100 de tone de materiale antiderapante, din care 50 de tone sint deja in lazile stradale aflate pe marginea arterelor principale ale orasului si alte 3,5 tone de combustibili. Viceprimarul Marin Postolache a spus ca, in cazul in care iarna va fi grea, iar aceste stocuri nu vor ajunge, primaria va aloca bani pentru achizitionarea unor noi cantitati.

Zapada a fost „maturata“ la Caracal

Nici la Caracal aceasta prima zapada nu a pus in mare dificultate autoritatile. Desi stratul nu a depasit citiva centimetri, pe teren au fost totusi scoase cinci tractoare cu pluguri si lame, la care s-au adaugat doua autogredere. Primarul urbei, Gheorghe Anghel, a spus ca, pentru mai multa siguranta, persoanele beneficiare ale venitului minim in baza Legii nr.416 au fost si ele puse la munca. Prin urmare, din totalul de 700 de persoane beneficiare ale legii, circa 400 de caracaleni au putut fi vazuti ieri-dimineata maturind zapada de pe strazile si trotuarele din oras.

In Corabia potrivit declaratiilor primarului Ion Dimienescu, primii fulgi de zapada nu au necesitat scoaterea pe teren a utilajelor de deszapezire. In schimb, s-a apelat si aici la ajutorul beneficiarilor de venit minim: din cele 400 de persoane care primesc acest ajutor financiar de la stat, circa 80 au maturat zapada de pe strazile Corabiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS